Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vai Pārdaugavā atgriezušies padomju laiki?

© INGRĪDA PUNKA

Šādu jautājumu jūnija pēdējā sestdienā dažs labs uzdeva gan policijai, gan izteica sašutumu feisbukā un publicēja foto ar padomju Latvijas laika karogu pie dažām ēkām Pārdaugavā. Varam tautu nomierināt – nē, finišam tuvojas dokumentālās filmas «Operetes sargs» uzņemšana.

Tas būs dokumentāls stāsts ar spēlfilmas elementiem, kurā atmiņu stāsti un arhīvu materiāli savīsies ar inscenētām ainām. Sestdien, 26. jūnijā, tika filmētas vairākas masu skatu epizodes par 50. gadiem - par to liecināja gan masu skatu dalībnieku apģērbs un frizūras, gan senie auto no Rīgas Motormuzeja.

Apspēlēts arī stāsts, ka dažas mazāk izglītotas krievu virsnieku sievas tolaik nereti lepojās ar «vakarkleitu» - īstenībā naktskreklu.... Diena bija saulaina, labs noskaņojums valdīja arī filmētāju un aktieru starpā. Īsto noskaņu palīdzēja radīt piemeklētie tērpi un friziermeistaru uzburtās frizūras, retā iespēja iesēsties un fotografēties lepnā automašīnā un vecā moča blakusvāģī. Savu vecmāmiņu laikā nācās iejusties dažiem bērniem, uzvelkot padomju laika skolēnu formu un uzsienot sarkano kaklautu.