VAKARA ZIŅAS. Aktrise Māra Mennika. Galvenais ir labi paēst

© F64

«Es pēc horoskopa esmu Lauva, un Lauva ir baudītāja. Ēdiena un dzīves baudītāja. Ja man garšo, es ēdu. Nav tā, ka pārēdos, bet nav arī nekādu ierobežojumu. Nekad dzīvē neesmu ievērojusi nevienu diētu,» atklāj Valmieras teātra skatītāju mīlētā aktrise un trīs bērnu – Rutes Nikolas (17), Rasas Esteres (12) un Edvarta Jēkaba (4) – mamma Māra Mennika.

Kūku gatavošanas prieks

Bērnībā mamma viņai neliedza būt virtuvē, atļāva darīt visu, un tagad tas pats notiek ar mazbērniem - arī Māras bērniem virtuvē viņas mamma dod absolūtu brīvību.

«Bet apzināti gatavot sāku mācīties jau no trešās klases, ejot tūrisma pārgājienos, braucot ar laivām, kāpjot kalnos - mums vienmēr bija līdzi pārtikas maisi, un tur visu gatavojām paši. Neviens nepalīdzēja. Trenere tā arī teica: «Ko pagatavosiet, to arī ēdīsiet». Un tur arī atklājās, kāda kuram ir pieredze virtuvē,» stāsta aktrise.

Viņa savu pieredzi pilnveidojusi, kļūstot par mammu un ik dienu gatavojot ģimenei, bet nu jau teju četrus gadus, kopš Māras mamma dzīvo pie meitas Valmierā, viņa var atļauties tik daudz pie plīts vairs nestāvēt.

«Nav tā, ka man ļoti patiktu gatavot pamatēdienus, bet kūkas un saldos - jā, tas man ļoti patīk! Iespējams, kūku gatavošanas prieks man nāk no bērnības, kad, dzīvojoties pa Salacgrīvu, noskatījos, kā Ainas tante cepa lielās lauku tortes. Es sēdēju uz lieveņa, skatījos, un viņa man deva izlaizīt visas bļodas. Tā es veidojos par apalīti,» Māra mīļi pasmaida, piebilstot, ka lauku tortes viņa gan necep, bet dažādas plātsmaizes un saldos ēdienus ļoti daudz gatavo. «Tas man sagādā prieku un patīk, ka visiem garšo.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!

Svarīgākais