Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 5 lietas, kas raksturo Jāni Jarānu

© JĀŅA JARĀNA PRIVĀTAIS ARHĪVS

Skatuves mākslinieks un tautā iemīļotā televīzijas personība Jānis Jarāns lieliski spēj iejusties visdažādāko tēlu ampluā. Katrai paaudzei viņš asociējas ar kādu spilgtu lomu. Piemēram, pagājušā gadsimta 90. gados viņš darbojās Latvijas Televīzijas humora šova «Imanta – Babīte» raidījumos kopā ar Daini Porgantu. Jarāns daudziem ir pazīstams arī ar Miedziņa lomu LTV raidījumā «Miedziņš nāk!», kā arī policista Induļa lomā seriālā «UgunsGrēks».

Darbs televīzijā

Jānis Jarāns šobrīd piedalās trijos jaunos projektos - divās filmās un seriālā. Viņš atzīst, ka ir darbaholiķis. «Es bez darba nevaru. Esmu darbaholiķis. Man vienmēr ir laimējies, ka tas darbs ir visu laiku, gan televīzijā, gan uz skatuves. Esmu brīvmākslinieks un neesmu piesaistīts nevienai konkrētai vietai. Esmu pats sev saimnieks un laimīgs, ka esmu brīvmākslinieks.»

Skatuve

«Tikos ar dažām aktrisēm, kuras teica, ka ar Valmieras drāmas teātra aktrisi Ievu Puķi man būs kaut kāds darbiņš kopā vienā filmā. Teātrī drīz atkal tiks spēlētas izrādes, kuras vēros publika. Vecie laiki atgriežas. Man ir laimējies, ka es beidzot strādāju. Esmu bieži uzrunāts no Daugavpils teātra Oļega Šapošņikova puses. Tur esmu viesaktieris un ļoti bieži esmu daudzās teātra izrādēs. Spēlēju Daugavpils teātrī gan latgaliešu valodā, gan latviešu, gan krievu valodā izrādēs. Esmu laimīgs. Man dzīvē ir ļoti, ļoti laimējies ar televīziju, skatuvi, ar savu profesiju. Un to, ka man visu laiku ir darbs.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!