Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Horoskopi Jāņu naktij

© F64

Papardes nezied! Bet, ja ļoti gribas, tad zied. Katram citādi. Viens ilgojas pēc romantikas un sapņainas lūkošanās zvaigznēs, otrs vēlas miljons rožu un šampanieti putu pilnā vannā, kāds grib iet pa putekļainu lielceļu un iekrist ziedošā pļavā vai pārlaist nakti siena zārdā, kuru vairs nav. Kādam stilīga šķiet līgošana pilsētā uz bruģa ar urbāno romantiku – galdiņu āra terasē un vienreizējas lietošanas traukiem. Ar vārdu sakot, katram savs.

Cilvēci divpadsmit daļās atbilstoši zodiaka zīmēm mēs sadalīt nevaram, taču savs patiesības grauds katrā horoskopā ir. Ielūkojamies, kā svinēt, kā pārsteigt sirdsāķīti, kā iekarot un ko sagaidīt no katras zodiaka zīmes maģisko enerģiju apvītajā saulgriežu laikā.

Auns

Auna zīme ir zodiaka apļa pirmsākums. Viņa stihija pirmelements Uguns - versmes un kaislības apvienojums. Vasaras saulgriežos tā īsti var izpausties Auna dinamiskā daba. Viņš pirmais lēks pāri ugunskuram, tukšos miestiņa kausu un trauksies meklēt to zelta papardes ziedu. Kaislīgi skūpsti un tad jau vēlāk iepazīsimies... Jā, kā tevi sauc burvīgā/lieliskais? Aunu var pārsteigt un iepriecēt, ar aizrautību metoties viņa piedāvātajā saspēlē, tā lai kaislību un ugunskura dzirkstis savijas. Tomēr jāuzmanās no pārliekas dedzības. Varbūt kāds labs draugs varētu uzšļākt auksta ūdens krūzi, lai karstgalvis neiekuļas nepatikšanās. Reizumis Auniem gadās tā, ka vārdi un darbi vispirms, bet apdoma pēc tam.

Vēr­sis

Kurš gan prot vēl labāk par Vērsi baudīt dzīvi? Visticamāk, ka tādu būs retums. Saulgriežos Vērsis gribēs labi paēst un kārtīgi iedzert. Nē, ne jau dzeršanas pēc, Vērsim nav tāda mērķa. Bet kārtīgi izbaudīt labu mantu. Un ļoti iespējams, ka tas nebūs alus, bet, piemēram, smalks franču vīns. Tajā pašā laikā Vērsis ir tradīciju cilvēks un svētkos tērpsies tautiskā stilā - ar prievīti ap kaklu vai kuplos sava novada brunčos. Dažkārt viņa mīlestība tiešām iet caur vēderu, tāpēc simpātijas iekaros tas, kurš klājis svētku galdu, kurš pamielo ar izsmalcinātu maltīti. Dēkas gan Vērsi īpaši neinteresē, viņi zina savu cenu. Lai gūtu simpātijas, jūtām jābūt īstām un patiesām.

Dvī­ņi

Daudz sarunu par neko, bet vieglas un tīkamas. Jautrs flirts un koķetērija iedvesmo pašu un aizrauj līdzcilvēkus. Dvīņi ir lieliski sarunu biedri un viņu klātbūtnē var justies brīvi. Līgo vakarā Dvīņi labprāt uzturētos lielākā kompānijā (cik nu ierobežojumi atļauj) un priecātos būt uzmanības centrā. Varbūt pat vēlētos izrotāt pasākumu ar spēlēm un rotaļām, arī koķetām un mazliet pavedinošām. Nu, kaut vai spēlēt veco labo pudeles griešanu ar bučiņām. Mainīgā Gaisa stihijas zodiaka zīme allaž ilgojas pēc piedzīvojumiem, un Dvīņu simpātijas var iekarot ar aizraujošiem vārdiem un piedzīvojumu apsolījumu. Jā, tieši tāpēc jābūt arī apdomīgiem. Lai kādu no Dvīņiem nepieķer slīgstam svešos apskāvienos.

Vē­zis

Svaigi pļautās zāles smarža... Un migla, kas paceļas virs pļavas... Ak... Un, ja vēl var basām kājām rasā brist dzimtenes ārēs... Tādi tie Vēži ir. Diezgan sentimentāli, reizēm savā sapņu un iedomu pasaulē mītoši. Jāņos Vēzis vislabprātāk dosies pie dabas, uz savu vai draugu lauku sētu, pīs vaiņagus un klās mielasta galdu. Un ļoti priecāsies, ja TV vai internetā varēs noskatīties «Skroderdienas Silmačos». Kā gan bez tā? Kad vakara krēsla lēnām pāriet nakts tumsā, tad Vēža sirdī sāk mosties romantiskas noskaņas. Viņš ļoti novērtēs ielūgumu uz pirmo valsi un vēlāk, esot starp jāņtārpiņiem un papardēm, mūžīgas mīlestības apsolījumus.

Lau­va

Lepnie, staltie un mazliet valdonīgie Lauvas allaž ir pārliecināti par savu pārākumu un iznesību. Līgo naktī kādam var sagribēties rīkot sacensības gan par novērtējumu, gan arī par kāda cilvēka simpātijām. Jāuzmanās no konfliktiem un situācijām, kas uzkarst kā dzelzs kalēja smēdē. Arī ar dzērieniem nevajadzētu pārspīlēt. Jo tad strīdu iespējamība lielāka, kā smejies, skandāls sākās zaļumballē, bet beidzās atskurbtuvē... Gan jau tāpat tiks novērtēta Lauvas iznešanās un plašā sirds, kas reizumis pieder ne tikai vienam cilvēkam. Lauvas simpātijas var iekarot ar komplimentiem un apbrīnas pilniem skatieniem.

Jau­na­va

Uz Jāņu svinēšanu Jaunava, iespējams, ieradīsies, bruņojusies ar zinātniskiem pierādījumiem, ka papardes nezied. Un vakara gaitā vairākkārt atkārtos pēdējā laika populāro saukli: «Uzticies zinātnei!» Tu neuzticies zinātnei? Re, kur pierādījums, ka papardes nezied! Droši vien Jaunavai līdzi būs arī pretodu aerosols, kas aizbaidīs ne tikai knišļus, bet arī pielūdzējus/pielūdzējas. Ja nebūs aerosola, to paveiks daudzie kritiskie izteikumi kompānijas biedru virzienā. Austot rīta gaismai, Jaunava attapsies, ka pie ugunskura palikusi viena. Bet visu var labot. Ja mazāk kritizēsi, bet vairāk palīdzēsi saimnieciskās lietās, vakars izvērsīsies patīkams. Savukārt, ja kāda Jaunava iekritusi tavā sirdī, viņas simpātijas iekarosi, parunājot par veselīgu dzīvesveidu un uzaicinot izpeldēties kailiem Jāņu rītausmā.

Sva­ri

«Lai visapkārt valda daile!» iesauksies harmoniju un skaistumu mīlošie Svari. Un svētkus sagaidīs, pārguruši no zāles pļaušanas, ugunskura vietas ierīkošanas, siera siešanas, pīrāgu cepšanas un vainagu vīšanas. Ņemoties ap ikdienišķiem sīkumiem, atceries, ka jāsapošas. Svariem piemīt dabas dots šarms, bet kāda jauna štāte nekaitēs. Līgo vakarā sirdi pildīs romantika, un siltas jūtas plūdīs kā upe palu laikā. Taču Svari nav noskaņoti vienas nakts piedzīvojumiem. Ja dāmai tuvosies kungs negludinātā kreklā vai bārdas rugājiem apaudzis, tad atraidījums garantēts. Līdzīgi ar Svaru vīriešiem. Viņi var mīlēt ar acīm, bet, lai arī kā jūtas bangotu, nekritīs slapjā zālē, kur šim estētam uzglūn melnā zemē sasmulējušies kukaiņi. Svaru simpātijas piederēs rāmam, tolerantam, kārtīgam un simpātiskam cilvēkam. Turklāt vēlams ar tālejošiem nolūkiem.

Skor­pi­ons

Ak, šis Skorpions... Viņš kā prasmīgs zvejnieks izliek tīklu un tad gaida. Pacietīgi gaida. Varbūt iemet mazliet ēsmas - kādu dziļdomīgu acu skatu raida savas simpātijas virzienā, kādu līdz galam nenoformulētu un mazliet divdomīgu frāzi izmet, nejauši pieskaras rokai, sniedzoties pēc kaut kā uz galda. Ja viņš nolēmis sasniegt mērķi, tad ies līdz galam, un otrs cilvēks pat nepamanīs, kā sasiets un savaņģots ar mīlestības pinekļiem. Sieviete Skorpions iecerēto spēs ievilināt ij teltī, ij noplīsušā guļammaisā. Bet vīrietis Skorpions uz svinēšanu var ierasties gumijas zābakos un lietusmētelī, bet viņu seksuālā enerģija tik un tā staros un fascinēs. Ja esi iecerējis iekarot kāda Skorpiona sirdi, tad zini - viņam tīk izsmalcinātas spēles un nav saistošas ātras uzvaras.

Strēl­nieks

Bultu pavēlnieks Strēlnieks. Doma asa kā bulta, runa strauja kā bulta. Bet ar Amora bultām gan šoreiz uzmanīgi. Strēlniekam jāizvēlas pareizais virziens, kurp tās raidīt. Nevajag ar savām bultām šaudīties uz labu laimi - pūlī. Un arī pilsētā ne. Jādodas pie dabas, kur īsto ceļu rāda jāņtārpiņi. Strēlnieks būs ātrs un aizrautīgs, šī kopā būšana būs kā aizraujošs piedzīvojums un vārdos neaprakstāms ceļojums. Strēlniecei šī nakts var būt kā dēka un piedzīvojums viņas dzīves ceļojumu grāmatā. Bet Strēlnieki ir godīgi - viņi nesola vairāk, kā spēj sniegt. Ja vēlies iekarot Strēlnieka sirdi, ir jāgatavojas trauksmainiem brīžiem, nemitīgai kustībai, avantūrām un tam, ka mierīga sēdēšana čībās un pledā pie televizora nebūs nekad.

Me­žā­zis

Saulgriežu nakti izplānot precīzi pa minūtēm, tas būtu īsti Mežāža stilā. Taču dzīvei var būt citi plāni, kas visu sagriež kājām gaisā un piespēlē negaidītas situācijas. Tas ir, lai mācītos un saprastu, ka viss var būt arī citādāk. Saulgriežu patiesā burvība atklājas tad, kad tu beidz sevi iegrožot un ļaujies... ļaujies būt pats, ļaujies dzīves baudām. Alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai, bet varbūt Mežāzim derētu kāds kauss laba alus, lai mazliet vieglāk atbrīvotos no nopietnā un nepieejamā cilvēka maskas. Mežāzis vīrietis kļūs runātīgāks un apburs ar savu stabilā un uzticamā cilvēka imidžu. Savukārt Mežāžu dāmas gribēs kontrolēt situāciju un nesapratīs, kurā brīdī iekritušas mīlas lamatās. Ja tu vēlies savaldzināt Mežāzi, tad zini, ka viņam tīk prognozējamība un stabilitāte, bet arī kaislību bezdibeņi nav sveši.

Ūdens­vīrs

Kāds Ūdensvīrs mīļuprāt Līgo vakaru pavadīs pilsētā, āra kafejnīcā, kur garām plūst cilvēki un virmo dzīvība (cik nu pieļauj dažādie ierobežojumi). Kāds savukārt gribēs tādu kārtīgu līgošanu savā īpašumā vai pie draugiem. Māja jārotā ar meijām un ozolu vainagi jāpin, arī ēdieni jāgatavo, bet ar to visu pārāk aizrauties nevajadzētu. Ir vasaras auglības laiks, un asinis dzīslās rit straujāk. Ūdensvīra dāmas vēlas romantisku satikšanos ar gudru un izsmalcinātu vīrieti. Ja tāds es, turklāt vēl galva uz pleciem un valoda raita, tad panākumi garantēti. Ūdensvīru kungi gribēs iedziļināties jaunākajās seksa tehnoloģijās, bet atskārtīs, ka tās ir tūkstoš gadu senas. Un vispār - mīlas lietas nevajag pārlieku sarežģīt. Savukārt Ūdensvīru sirdi var iekarot, ļaujot viņiem justies brīvi un veidojot tādu vieglu saspēli... priekšspēli...

Zi­vis

Zivīm patīk brīvais peldējums. Ja kāds saka, ka šai zodiaka zīmei tikai romantika vien prātā, ne vienmēr tā būs taisnība. Jā, forši ir naktī nomest drēbes un nopeldēties vai iekrist rasotā pļavā, bet tikpat labi ir baudīt nevis kausu alus, bet kādu glāzi proseko un rotāties nevis ar jāņuzāļu vainadziņu, bet dimantiem. Līgo naktī Zivju dā­mai kārosies dusēt mīļotā apskāvienos un izbaudīt maigus glāstus, bet Zivju vīrietis būs sagatavojis saldu mīlas vārdu krājumu un varbūt gribēs ļauties Jāņu nakts pavēlnieces pātadziņai un valdonīgām izpausmēm. Emocijas sitīs augstu vilni. Tiem, kas vēlas iekarot Zivju sirdi, jāatceras, ka svarīgākais ir labas manieres un aizraujošu piedzīvojumu apsolījums. Dzīvei jābūt krāsainai.