Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Guntai Līdakai saldajā ir "vēl viena kotletīte"

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

«Es cenšos gatavot tā, lai ēdiens ir garšīgs. Esmu tās ideoloģijas piekritēja, ka franču virtuvē sviesta nekad nevar būt par daudz. Jo, kā saka franči: ja gribi gatavot garšīgi, tu nedrīksti domāt par kalorijām,» saka mediju eksperte un TV24 raidījuma «Pilna bilde» vadītāja Gunta Līdaka.

Testē uz draugiem

Ar ēdiena gatavošanu viņa ir pazīstama jau no bērnības, kad kopā ar brāli diezgan daudz rosījās virtuvē. Mamma viņus audzināja viena, daudz strādāja, un bērni, ko nu mācēja, gatavoja ne tikai sev, bet arī mammai.

Bet interese par dažādu ēdienu gatavošanu Guntai sākās pieaugušā vecumā reizē ar iespēju ceļot. «Kad pirmoreiz aizbraucu uz Angliju mācīties, dzīvoju internacionālā ģimenē - sieva bija beļģiete, vīrs anglis, un viņi bija iecienījuši dažādu valstu virtuvi. Tur es pirmoreiz uzzināju, kas ir Āzijas virtuve. Joprojām atceros, ka no Anglijas atvedu «Uncle Ben’s» mērci, ko Latvijā tolaik nevarēja nopirkt, lai pagatavotu draudzenēm ķīniešu ēdienus. Ņēmos kā traka, lai viņas pārsteigtu un iepriecinātu ar kaut ko pavisam jaunu. Man tas ir raksturīgi: ja ieraugu vai uzzinu par kādu jaunu ēdienu, es gribu to izmēģināt un vienlaikus ar to iepriecināt draugus,» stāsta Gunta, piebilstot, ka tā ir viņas mīļākā nodarbe - jaunu garšu testēšana uz draugiem.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!