Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Sezonas aksesuāri: auskars degunā un kājas aproce

© Pixabay

Modes nams «Gucci» savā simtgades šovā piedāvāja jaunāko tendenci – deguna rotaslietas. Protams, deguna pīrsinga ideja nav nekas jauns, tikai nedaudz aizmirsta. Savulaik drosmīgākie caurdūra deguna starpsienu un nēsāja riņķīšus vai rotas mazu pērlīšu, simbolu un krāsainu akmentiņu izskatā. 2021. gada aksesuāru aktuālākā tendence ir nēsāt rotas zem deguna, variējot tās dažādās formās un materiālos. «Gucci» dizaineri neaprobežojās tikai ar parasto deguna riņķi – gredzenu, bet pārvērta to par mono auskaru.

View this post on Instagram

A post shared by Af (@af_clipping)

Ķēdīte ap kāju jeb kājas aproce ir iecienīta vasaras sezonas rota. Smalkas un šauras aproces izskatās neuzkrītoši un ir piemērotas ikvienam, pat maza auguma sievietēm. Lielas un masīvas aproces, kas izgatavotas no daudzkrāsainām pērlītēm, labi izskatās tikai uz garām kājām un piestāv šauru potīšu īpašniecēm.

Zelta aproce ap kāju, kas rotāta ar dārgakmeņiem, ir bagātības un grezna dzīvesveida rādītājs. Parasti zelta aproces tiek izgatavotas plānas ķēdītes veidā, kas vienā vai divās rindās ir savītas ap potīti. Tās ieteicams nēsāt pieaugušām sievietēm un, protams, tikai īpašos gadījumos - vakariņās vai saviesīgās ballītēs.

Sudraba aproces ir lieliski piemērotas ikdienas stilam. Šāda veida ķēdītes un sudraba sprādzes noteikti piestāvēs jaunām meitenēm, pie vasaras sandalēm, tās var nēsāt pie botām, uzliekot virs zeķēm.

No lielām krellēm vai pērlēm izgatavotas aproces ir ideāli piemērotas pie etniskā vai boho stila. Šīs aproces vislabāk var valkāt ar pludmales sandalēm vai flip-flopiem.

View this post on Instagram

A post shared by BeachSpot (@beachspot.eu)

Indijas stilā ķēdīte savienojas ar gredzenu uz kāju pirksta un izskatās kā sandales imitācija, tikai bez zoles. Šī aproce ir ideāli piemērota staigāšanai basām kājām. Tā var kļūt par stilīgu aksesuāru līgavām, kuras kāzas rīkos pludmalē.

View this post on Instagram

A post shared by Craft.house (@craft.house)

Aproces ar piekariņiem ir kļuvušas populāras salīdzinoši nesen. Tās var būt dažādu formu, krāsu un izmēru - personalizētas, sirds vai zvaigžņu formā, lakoniskas krelles vai rotaļīgi gliemežvāku virknējumi.