Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Iluzioniste Paļčevska uzbūrusi savu otro dāmu romānu

© FOTO NO JEĻENAS PAĻČEVSKAS PERSONISKĀ ARHĪVA

Iluzioniste Jeļena Paļčevska arvien pārsteidz – tikko klajā nācis viņas jau otrais dāmu romāns «Kāzas vēl jāsagaida…». Autores pirmais romāns «Atrast Viņu» lepni gozējas «Latvijas grāmata» TOP desmitniekā.

«Arī jaunā romāna nosaukums, manuprāt, «Kāzas vēl jāsagaida…» ir trāpīts desmitniekā, jo grāmata iznāk tieši pirms vasaras kāzu sezonas,» saka romāna autore Jeļena Paļčevska. Romāns ir dinamisks stāsts par austrieti Aīdu, kura ir apveltīta ar stingru raksturu un prātu. «Taču ne viss dzīvē pakļaujas aprēķinam. Līdz pat pēdējam, neticot īstas mīlestības pastāvēšanai, viņa kļūst par pretinieku pati sev. Romāns vietām līdzinās detektīvam, tomēr nemainīgi paliek tas, ka arī šis romāns ir ar laimīgām beigām,» atklāj grāmatas autore.

«Man patīk rakstīt pozitīvus romānus par mīlestību, jo, kad es rakstu, mani pārņem prieks par procesu, un stāsti paši rodas manā galvā. Pārsteidzoši, bet, neskatoties uz to, ka sižets man ir jau zināms, visas sīkās nianses ir pārsteigums man pašai. Reizēm es pat nezinu, kas sekos pēc diviem teikumiem,» stāsta Jeļena Paļčevska, atklājot, ka otrās grāmatas radīšanai viņai bija vajadzīgi deviņi mēneši. Šobrīd Jeļena strādā jau pie sava trešā romāna, un ir iestrādes arī nākamajiem sešiem (!).

Grāmatas autore Jeļena Paļčevska Baltijā pazīstama kā iluzioniste un svētku pasākumu vadītāja. Savā 25 gadu radošās darbības laikā viņa ir organizējusi un vadījusi vairāk nekā 3000 šovu un kāzu. Tomēr, par pārsteigumu sev pašai, pirms pusotra gada māksliniece sāka rakstīt romānu. «Tas, ka mans pirmais romāns «Atrast Viņu» ir iekļuvis TOP 10 pārdotāko romānu sarakstā, dod spēkus un pārliecību rakstīt tālāk,» piebilst Jeļena Palčevska.