Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Amanda Bašmakova: Sapņoju dzīvot Latvijā

© NO AMANDAS BAŠMAKOVAS PERSONISKĀ ARHĪVA

«Man ļoti patīk mājās un mans sapnis ir dzīvot Latvijā, rakstīt mūziku un uzstāties gan Latvijā, gan Anglijā. Bet dotajā brīdī ir drusciņ jāiespringst, lai šo sapni varētu realizēt,» saka jaunā dziedātāja Amanda Bašmakova. Ceturtdien, 3. jūnijā, viņa svinēs savu 24. dzimšanas dienu.

Iespējams, daudzi Amandu atceras kā mazu meiteni ar zelta balsi pēc spožās dalības TV šovā «Latvijas zelta talanti» (2010). Viņa ir no Alūksnes, bet pēdējos piecus gadus dzīvo Sauthemptonā, Anglijas dienvidos. 2016. gadā viņa turp devās, lai studētu mūziku «Solent University».

«Universitāti esmu pabeigusi, un vislielākais prieks man ir par to, ka šeit esmu satikusi četrus puišus, domubiedrus, ar kuriem kopā 2018. gadā esam izveidojuši grupu «BASH!». Varat minēt, kāpēc tāds nosaukums,» Amanda sirsnīgi nosmej un saka, ka ir vienīgā imigrante šai popa kvintetā - Mails Hobss, Džo Burdžess, Enguss Makintairs un Džons Burdfils ir vietējie puiši.

«Mēs strādājam, rakstām dziesmas un dzīvojam mūzikas idillē. Esam parakstījuši līgumu ar ierakstu kompāniju «SWR Entertaiment» un pagājušogad arī ierakstījām mūsu pirmo mini albumu «Pop In Key Of Love». Bet 21. jūnijā, pirmajā dienā, kad Boriss [Džonsons, Apvienotās Karalistes premjermnistrs] ir atļāvis rīkot dzīvās mūzikas koncertus, mums būs koncerts tepat, Sauthemptonā,» priecīgi stāsta skanīgās balss īpašniece. «Man šeit ļoti patīk, esmu priecīga te būt, bet, protams, nevaru sagaidīt arī to mirkli, kad varēšu aizbraukt mājās. Stulbā kovida dēļ Latvijā neesmu bijusi divus gadus.»

Amanda stāsta, ka grupa aktīvi strādā, lai paplašinātu savu repertuāru. Viņa ir soliste, bet drīz spēlēs arī ģitāru. «Pagaidām mūsu dziesmas ir angļu valodā, bet mana ome saka, ka vajag arī kaut ko latviski. Domāju, gan jau uztaisīsim kādu remiksu arī latviešu valodā. Un ceru, ka kādreiz sniegsim kādu koncertu arī Latvijā. Man negribas nevienam uzbāzties, tāpēc strādāsim, līdz sasniegsim to līmeni, ka mūs uzaicina. Es jau puišiem stāstu, cik Latvijā ir forši, ka viņiem noteikti uz turieni ir jāaizbrauc.»

Bet dzimšanas dienā Amandai novēliet labu veselību, darba sparu un motivāciju turpināt darboties mūzikas pasaulē.

Sirsnīgi sveicam jubilāri!