VAKARA ZIŅAS. Miljons rubļu: latviešu dziedātāja veiksmīgi turpina karjeru Krievijā

© JANAS KĻAVIŅAS PERSONISKAIS ARHĪVS

Krievijas televīzijas šovu «Ну-ка, все вместе!» (Visi kopā!) var redzēt interneta platformā «YouTube», ko tiešraidēs un atkārtojumos ir noskatījušies vairāki miljoni skatītāju. Šovs ir ieguvis milzu popularitāti ne tikai Krievijā, bet arī pasaulē. Tajā piedalās dziedātāji no dažādām valstīm, arī no Latvijas. Šova «Ну-ка, все вместе!» otrās sezonas uzvarētāja ir latviete Jana Kļaviņa, kura uzvarēja un ieguva galveno balvu ‒ miljonu Krievijas rubļu un šova muzikālo kausu. Šogad, trešajā sezonā, dziedātāja ir otrpus skatuves, viņa ir viena no žūrijas 100 profesionāļiem, kuri vērtē un atdod savus punktus dalībniekiem, lai tie turpinātu muzikālo cīņu par uzvaru. Dziedātāja ir ļoti aizņemta, jo daudz laika pavada Maskavā, kur piedalās dažādos ar mūziku saistītos projektos. »Vakara Ziņām« izdevās ielauzties saspringtajā Janas grafikā un uzaicināt viņu uz sarunu.

Pēc ilgāka laika tev iznācis jauns singls «Happy End». Vai drīzumā sagaidāms arī jauns albums?

Jā, pirms pusgada es sapratu, ka maniem faniem ir vajadzīga kāda jauna manis izpildīta dziesma. Kopā ar latviešu komponistu Gaiti Lazdānu nolēmām atdzīvināt dziesmu, kuru rakstījām pirms pāris gadiem, bet kaut kā nespējām izdarīt visu līdz galam, lai tā tiktu pabeigta. Taču, kad kopā ar Oļegu Vladi rakstījām savu pirmo singlu «Don't Let Go Go», viņš mani iepazīstināja ar ļoti atzītu un profesionālu Krievijas skaņu producentu Pāvelu Pozdņikinu, kurš atdzīvināja šo dziesmu - jauno singlu «Happy End». Albums būs noteikti, mēs jau tagad strādājam pie jaunām dziesmām, kas tuvākā nākotnē tiks prezentētas.

Pagājis gads kopš tavas uzvaras šovā «Ну-ка, все вместе!». Kas mainījies tavā dzīvē?

Protams, mana dzīve ir mainījusies, esmu ieguvusi vairāk fanu un klausītāju. Trešā sezona TV projektā «Ну-ка, все вместе!» bija ļoti interesanta, šoreiz es biju simts mūzikas ekspertu pulkā, tas man bija liels gods un lieliski pavadīts laiks. Tas bija jauns izaicinājums un augsti profesionāls līmenis. Man bija patīkami, ka katra raidījuma epizodēs lielu uzmanību man veltīja šova vadītājs un dziedātājs Nikolajs Baskovs. Ļoti iepriecināja dziedātāja Filipa Kirkorova komentārs, kad viņš teica, ka viņš otrās sezonas šovā, kurā piedalījos, esot ļoti par mani turējis īkšķus, lai es gūtu uzvaru. Arī šogad būs vēl daudz dažādu pārsteigumu saistībā ar mūzikas industriju, bet par tiem es vēl nevaru runāt un tos atklāt.

Pilna intervija lasāma jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!