VAKARA ZIŅAS. Kas ir hosteļu "magnāts" Ernests Rieksts?

© Ekrānuzņēmums

NEDĒĻAS CILVĒKS. ERNESTS RIEKSTS, UZŅĒMĒJS.

Valsts policija izplatījusi paziņojumu, ka saistībā ar traģisko ugunsgrēku hostelī Rīgā, Merķeļa ielā 8, tiek meklēts Ernests Rieksts. Tikko kā arī policijas šefs Armands Ruks aicināja Riekstu pieteikties, apelējot pie viņa sirdsapziņas. Iepriekš presē Ernests Rieksts minēts kā hosteļu saimnieks, hosteļu menedžeris un kā «Baltijā lielākais hosteļu īpašnieks». Uzņēmumu reģistra datu bāzes «Lursoft» informācija liecina, ka Riekstam savulaik piederējuši vairāki uzņēmumi, kas tagad likvidēti.

Ugunsnelaimē Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki. Glābēji evakuēja 24 cilvēkus. No tiem slimnīcā vidēji smagā stāvoklī tika nogādāti seši cietušie. Sākotnēji policija aizturēja piecas personas. Viens no šiem pieciem cilvēkiem bija dzīvokļu oficiālais īpašnieks jurists Andrejs Gailis.

SIA «Hospitality Solutions», kura saskaņā ar Valsts darba inspekcijas (VDI) rīcībā esošo informāciju ir atbildīga par Merķeļa ielā 8 izveidotā nelegālā hosteļa biznesu, jau pusotru gadu bijusi VDI redzeslokā. Uzņēmumam piemēroti sodi par nereģistrētu nodarbinātību un atalgojuma neizmaksāšanu, aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja VDI. «Hospitality Solutions» vienīgais īpašnieks esot Lietuvas pilsonis Skupeika.

Tagad par Ernestu Riekstu parādījusies informācija, ka viņš darbojies pie sociālā tīkla platformas, kurā nav cenzūras. Kas, protams, labi. Bet, kas slikti, - šajā platformā tiekot izplatītas viltus ziņas.

Kāds ir šis cilvēks, par kura uzņēmējdarbību iepriekš nav pārāk plaši runāts?

Sarežģīta personība. Astroloģiskajā kartē daudz tā dēvēto retrogrādo planētu, kas norāda, ka cilvēkam daudz ar sevi jāstrādā, jāanalizē, jāizdara secinājumi. Var būt tā, ka pašam ar sevi grūti un citiem ar viņu arī. Astrokartē arī vairāki tā dēvētie meklētāja aspekti, kas ļauj iedziļināties un kādā tēmā aizrakties līdz pašai saknei. Ir atsevišķas eksplozīvas planētu kombinācijas, un horoskopā dominē Uguns stihija, kas liecina gan uz enerģiju, gan iespējamu nesavaldību un skarbu runu.

Samērā liela Vēža zodiaka zīmes ietekme. Vīriešu horoskopos tas bieži norāda uz to, ka cilvēkam vajag pašapliecināties, ka «es taču esmu čalis» (pārfrāzējot slaveno frāzi no «Limuzīns Jāņu nakts krāsā»). Piemīt ambīcijas un vēlme izcelties, jo prāta planēta Merkurs piedzimšanas brīdī atradusies Lauvas zodiaka zīmē. Cilvēkiem ar šādu kombināciju bieži vien patīk, ja saka: viņi ir gudri, apburoši, talantīgi. Dominē tā dēvētās kardinālās zodiaka zīmes - strikts lēmumos un vērtējumos. Vīrišķā planēta Marss Mežāzī liecina par materiālismu.


(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)

Svarīgākais