Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vai visa savāktā nauda tiks izlietota Plēpja vajadzībām?

© F64 Photo Agency

Iepriekšējā »Vakara Ziņu« numurā rakstījām, ka neilgā laikā, pateicoties cilvēku atsaucībai, ir savākti aktiera Rūdolfa Plēpja rehabilitācijai un redzes uzlabošanai nepieciešamie līdzekļi [atgādināsim, ka pēdējā gada laikā lieliskais aktieris diemžēl ir gandrīz pilnībā zaudējis redzi].

Savukārt maija sākumā publiski izskanēja Latvijas Teātra darbinieku savienības un fonda «Rampa A» izplatītā informācija, ka šim mērķim cilvēki saziedojuši 13 617 eiro un ka līdzekļi jau pamazām tiek novirzīti aktiera ārstēšanai. Vienlaikus presē publicētajā ziņā bija lasāms, ka «(..) ar Rūdolfa Plēpja akceptu nauda, kura nebūs nepieciešama viņa veselības uzlabošanai, tiks novirzīta citu teātra mākslas vecmeistaru veselības uzlabošanai». Pēc šīs ziņas izskanēšanas komentāros pie publikācijām tika izteikta neizpratne, kādēļ konkrētam mērķim ziedotie līdzekļi nu tiks izmantoti citādāk. Šo jautājumu »Vakara Ziņu« redakcijai uzdeva vairāki lasītāji. Tāpat tika vaicāts, vai nākotnē nevar atkārtoties situācija, ka aktiera ārstēšanai saziedotā nauda būs iztērēta un varētu atkal sākt jaunu ziedojumu vākšanas akciju.

Taujāts, vai šādas ziedojumu vākšanas akcijas turpināsies arī nākotnē, LatvijasTeātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētājs Ojārs Rubenis uzsvēra, ka tas atkarīgs no situācijas un cilvēka. «Mēs negrasāmies ar ziedojumu vākšanu nodarboties nepārtraukti, jo tas nav mūsu pamatuzdevums. Taču ir brīži, kad tas ir nepieciešams, un tad mēs to darām. Katrā gadījumā ar savāktajiem līdzekļiem izdarīt var patiešām daudz, palīdzot gan Plēpim, gan citiem, ja būs tāda vajadzība.»