Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kāds ir jaunās Veselības ministrijas valsts sekretāres skelets skapī

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

NEDĒĻAS CILVĒKS. INDRA DREIKA, Veselības ministrijas valsts sekretāre

Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško izvēlējās atstāt amatu. Viņas vietā par valsts sekretāri izraudzīta līdzšinējā Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika. Veselības ministra Daniela Pavļuta ieskatā, viņas kompetence atbilst tam, lai sasniegtu ministrijas stratēģiskos mērķus. Savukārt Dreikas juridiskās zināšanas palīdzēšot uzlabot un sakārtot lēmumu pieņemšanu ministrijā.

Dreika Veselības inspekciju vadījusi kopš 2017. gada 1. novembra. Strādājusi Nacionālajā veselības dienestā, Aizsardzības īpašumu valsts aģentūrā, Jūrmalas pilsētas domē, AAS «ERGO Latvija». Absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot diplomu tiesību zinātņu specialitātē. Viņai ir arī maģistra grāds sabiedrības vadībā un uzņēmējdarbības vadībā.

Bet, lai kādi grādi un diplomi būtu, sajūta tāda, ka Latvijā teju neviena amatpersona nav bez grēka. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Dreiku sodījis ar 120 eiro lielu naudassodu. Iemesls nožēlojams... sīkmanība... Proti, Veselības inspekcijas vadītāja 2017. gada decembrī izdevusi rīkojumu un izkārtojusi tā, ka viņas dienesta auto Audi A3 tiek novietots stāvvietā, kas piederīga viņas dzīvesvietas adresei. Korupcijas apkarotāju ieskatā šāda rīcība vērtējama kā mantiska ieinteresētība.

Jaunās valsts sekretāres astrokartē dominē Zemes stihija, kas pozitīvā variantā ir spēja stāvēt abām kājām uz zemes, raudzīties uz situācijām no praktiskā skatpunkta. Savukārt negatīvā variantā tas norāda uz materiālismu, pat savtīgumu. Astrokartē ir arī norādes, ka jābūt apdomīgai tēriņos un lēmumus nedrīkst pieņemt ātrumā vai emociju iespaidā.

Spēcīga personība, jo astrokartē ir Saules un Mēness aptumsuma ietekme. Politikai tuvu stāvošiem cilvēkiem vai augstos amatos esošiem tas ļoti bieži nozīmē, ka uz saviem pleciem jāiznes liels smagums un jārisina sarežģītas situācijas, kas prasa milzīgu enerģijas patēriņu. Var pietrūkt spējas rast kompromisus, jo ir savs priekšstats par to, kas ir un kas nav pareizi.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)