Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Zāļu valsts aģentūras direktoram ir duāla personība

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

NEDĒĻAS CILVĒKS: SVENS HENKUZENS, Zāļu valsts aģentūras direktors.

Daudz pārmetumu par nebūšanām vakcīnu iegādē, apvainojumi nepatiesas informācijas sniegšanā valdībai, izteikumi valdības sēžu stenogrammās (kas nesen atslepenotas un kaut kādā veidā publiskotas), kur Svens Henkuzens pauž: «/../ tālāk ir blakus parādību ziņošanas sistēma, kur elektroniski ārstniecības personas un pacienti var ievadīt jebkurā brīdī ziņojumu par neparedzētām blaknēm vai arī paredzētām, bet tur vajag būt droši, ka to nav vairāk, kā sākumā tika prognozēts.» Ļoti sausi, kā no referāta ņemts teksts. Ko gan tas nozīmē? Un kas ir šis jaunais cilvēks, kurš veidojis galvu reibinošu karjeru un tagad ieņem ļoti atbildīgu posteni sistēmā, no kuras atkarīga daudzu cilvēku veselība un pat dzīvība.

Pēc oficiālajiem datiem, Henkuzens ieguvis bakalaura grādu Eiropas sabiedrības veselībā un maģistra grādu veselības aprūpes politikā, inovācijās un vadībā Māstrihtas universitātē Nīderlandē, studējis starptautisko jurisprudenci Soloniku Aristoteļa universitātē Grieķijā.

Dzimis 1988. gadā. Nedaudz vecāks par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, 1992. gadā dzimušo Artūru Tomu Plešu.

Jaunībai nav ne vainas, tomēr vai šobrīd svarīga nav arī pieredze, kas nāk ar gadiem? Henkuzenam ir augsts prāta potenciāls - planēta Merkurs, kas astroloģijā atbild par domāšanu, ir spēcīga, veido daudz labu kombināciju un atrodas praktiskajā un pragmatiskajā Mežāža zodiaka zīmē. Tāpat arī astrokartē dominē Zemes stihija - racionālisms un spēja stāvēt abām kājām uz zemes. Visu izrēķinās un savu labumiņu arī neaizmirsīs, jo reizumis patīk dzīvot ar vērienu. Duāla personība - no vienas puses, pragmatisms, no otras - Saule, kas astroloģijā atbild par personības izpausmēm, atrodas Strēlnieka zodiaka zīmē, bet emociju rādītājs Mēnestiņš Aunā. Tās abas ir Uguns stihijas zīmes, kas dažkārt vispirms runā un dara, bet domā pēc tam. Gadiem ejot un uzkāpjot uz kādiem «grābekļiem», cilvēks vairumā gadījumu pie tā piestrādā. Tāpat ar laiku jāpiedomā, vai nav pārāk liela paļaušanās uz veiksmi. Planēta Jupiters Svena Henkuzena piedzimšanas brīdī atradusies īpašajā retrogrādajā stāvoklī, un tas var radīt tendenci paļauties uz «haļavu» - gan jau viss kaut kā nokārtosies un atrisināsies. Un atkal jāteic - ar gadiem cilvēki šo Jupitera doto «karmu» atstrādā, bet jaunos gados šāda paļaušanās var nodarīt skādi.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)