Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ilze Zariņa ir universālais kareivis

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

ASTROLOĢISKĀ PROGNOZE. ILZE ZARIŅA, deju studijas «Alegria» vadītāja, ekonomiste

Lai izjustu un izdejotu flamenko stāstus, ir jābūt tam, ko žargonā mēdzam dēvēt par iekšām. Temperaments, pieredze, emocijas. Ilze Zariņa senāk audzēknēm mēdza teikt, ka flamenko nav meitenīšu deja, un tik patiesi, kā dejo temperamentīgās, dzīves pieredzes bagātās spānietes, spēj ne katra sieviete Latvijā. Šīs dejas raksturs un vēstījums sasaucas ar Ilzes Zariņas būtību. Viņas dzīves flamenko ir ar spēcīgu stāstu.

Savulaik viņa aizgāja no stabila darba bankā, lai piepildītu savu sapni - izveidotu eksotisko deju studiju. Tagad dzīve ar ierobežojumiem uzlikusi savas robežas, un Ilze atkal ir gatava mainīties. 2019. gada beigās pabeigusi RSU Juridiskās fakultātes maģistrantūru un strādā Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā. Deja nav aizmirsta. Bet šobrīd - citi laiki.

Ilzes Zariņas personība ir daudzkrāsaina. Dominē Vērša zodiaka zīme, kurā viņas piedzimšanas brīdī atradusies Saule, kas astroloģijā atbild par cilvēka personību, un sievišķā Venera. Šīs kombinācijas apvieno gan praktiskumu, gan radošumu. Ilze ne tikai dejo, bet arī glezno, aizrāvusies ar rožu audzēšanu un gatavo rožu eļļu. Taču astrokartē dominē Zemes stihija, kas dod praktisku pieeju un spēju stāvēt abām kājām uz zemes.

Cita starpā Vērša zīmi mēdz dēvēt arī par baņķieru un juristu zīmi, tā ka atgriešanās finanšu pasaulē nekādi nav pretrunā ar iekšējo būtību. Vienīgi svarīgs līdzsvars starp lietišķo un radošo. Laiku pa laikam nepieciešama radoša brīvība, jo emociju rādītājs Mēness Ilzes piedzimšanas brīdī atradies draudzīgajā un brīvību mīlošajā Ūdensvīrā.

Faktiski varētu teikt, ka Ilze Zariņa ir universālais kareivis, kurš spēj darboties gan racionālā, gan radošā vidē. Un šodienas situācijā tas tiešām ir ļoti noderīgi. Prāta planēta Merkurs atrodas Auna zīmē un piešķir spēju ātri domāt, ātri uztvert situācijas un diezgan elastīgi pieņemt lēmumus atbilstoši situācijai. Ir iekšējā spīts - Ilze nepadosies un nenolaidīs rokas grūtību priekšā.

(Plašāka publikācija par Ilzi Zariņu »Vakara Ziņās« Nr. 8, 26. februārī, 2021.)

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)