Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Māra Možvillo plāni dažkārt var būt lielāki nekā iespējas

© Publicitātes foto

ASTROLOĢISKĀ PROGNOZE. MĀRIS MOŽVILLO, KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

Mazpazīstamais Alojas domnieks, kurš Saeimā nesen nokļuva pēc KPV deputātes Lindas Liepiņas mandāta nolikšanas, sabiedrībā plašāku atpazīstamību nule kā ieguvis ar negatīvu publicitāti. Proti, viļņošanos izraisīja viņa izteikumi, ka cilvēkiem, kuri īsti nesaprotot naudas vērtību, lielas naudas summas saņemšana «varētu izvērsties par traģēdiju, jo viņiem pieklibo gan finanšu pratība, gan citas ar naudas pareizu izlietošanu saistītas lietas». Konteksts: apspriežot 500 eiro pabalstu piešķiršanu ģimenēm ar bērniem šajā ārkārtas situācijā.

Uzreiz arī publiskajā telpā tika apšaubīta paša deputāta finanšu pratība. Viņa uzņēmējdarbībā pagātnē bijis gan maksātnespējas process, gan nodokļu parāds. Pats tikko kā intervijā „Neatkarīgajai Rīta Avīzei” skaidrojis, ka iepriekšējā krīzē uzņēmumu izputinājuši maksātnespējas administratori. Dokumenti liecina - kad skatīts jautājums par piedziņu, tad 2016. gadā tiesu izpildītāji secinājuši, ka īpašumu nav un no Možvillo nav ko piedzīt. Tagad Māris Možvillo ir Saeim, un ir viens no tiem, kurš lems par to, kā mums būs vai nebūs dzīvot.

Saeimas deputāta astrokartē ir diezgan spēcīga Skorpiona zodiaka zīmes ietekme un dominē Zemes stihija, kas liecina, ka cilvēks pa mākoņiem nelidinās. Spēj izprast praktiskas lietas, draudzējas ar loģiku, spēj samenedžēt un izshēmot procesus. Skorpionam (kaut arī tā ir viena no līderu zīmēm) bieži vien patīk palikt maliņā, būt it kā otrajam, bet patiesībā vadīt un kontrolēt norises nemanāmi, izrādot maigo varu. Skorpiona zīmē atrodas gan Saule, kas vēsta par cilvēka ego, gan prāta, domāšanas un uztveres planēta Merkurs. Tātad ietekme spēcīga. Uz racionālismu un materiālismu norāda arī vīrišķā planēta Marss, kas Možvilllo horoskopā atrodas Mežāža zodiaka zīmē.

Deputāta astrokartē redzama tendence, ka dažkārt plāni var būt lielāki nekā iespējas, turklāt spriedzes brīžos var parādīties eksplozīva reakcija. Ja kāds kaut ko nodarīs, tad piedot, varbūt, piedos, bet neaizmirsīs gan. Var paiet ne tikai mēneši, bet pat gadi, kad Skorpions pēkšņi atgādina: «Tu man toreiz...»

Cilvēku astroloģiskajās kartēs ļoti svarīgs ir Mēness novietojums. Šis debesu spīdeklis deputāta kartē ir Vēža zodiaka zīmē. Tās ir rūpes par saimniecību (gan šaurākā, gan plašākā mērogā). Un tās ir arī rūpes par savējiem. Cilvēki ar šādu Mēness novietojumu labprāt veido ģimenes uzņēmumus vai darba vidē pulcē ap sevi savējos.

Astroportrets sagatavots pēc kosmogrammas, ko veido tad, ja nav precīzi zināms dzimšanas pulksteņa laiks.