Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kovidpotēšanas īpatnības

Ilze Salnāja-Verva © Facebook

Šķiet, katra jauna nedēļa, kurā dzīvojam Covid-19 pandēmijas slazdā, nes jaunus un jaunus pārsteigumus. Tikko cilvēkus vēl vairāk satracināja dīvainā situācija, kad vakcinējamo sarakstā, kur jau tāpat bija noteiktas vairākas prioritārās grupas – mediķi, sociālās aprūpes centru darbinieki u.c., pēkšņi iespraucās tā sauktie viedokļu līderi – eksprezidenti, pašreizējie ministri un dažas citas «pietuvinātās personas». Tālab »Vakara Ziņas« vērsās pie uzticamiem avotiem Lietuvā un Igaunijā, lai noskaidrotu, kā viņi pārdzīvo šo dīvaino laiku. Jāpiebilst, ka ne Lietuvā, ne Igaunijā politiķiem netiek dota priekšroka vakcinēties pirms prioritārajām grupām – mediķiem un skolotājiem…

Igauņi pārsteigti

Pirms neilga laika vairāki cilvēki sociālajos tīklos dalījās ar ziņām par mūsu ziemeļu kaimiņiem igauņiem, publicējot fotogrāfijas no veikaliem, kafejnīcām un citām sabiedriskām vietām, ļaujot pārliecināties, ka Igaunijā pašreiz nekādu krasu ierobežojumu nav. To sarunā ar »Vakara Ziņām« apliecināja arī Tartu Latviešu biedrības vadītāja Ilze Salnāja-Verva: «Manuprāt, mums vispār nevienu brīdi dzīve nav apstājusies. Protams, kādu laiku jau ir ierobežojumi: drīkst būt aizpildīti 50 procenti no telpas, jāievēro divu metru distance, princips «2 + 2 cilvēki», sabiedriskās vietās jāvalkā maskas, jādezinficē rokas. Ir saīsināts kafejnīcu un izklaides vietu darba laiks līdz deviņiem vakarā. Taču veikali, kafejnīcas, SPA, koncertzāles un teātri strādā. Es pati pirms dažām dienām tepat Tartu apmeklēju klātienes koncertu, savukārt režisors Elmārs Seņkovs Narvā ir iestudējis izrādi, kuras pirmizrāde paredzēta 20. februārī.»

Taujāta, vai arī Igaunijas veikalos ir bijuši aizliegto un atļauto preču saraksti, Ilze smejas un atteic, ka igauņi, par visu šo lasot presē, raustījuši plecus un brīnījušies: «Mums nevienam tā arī nebija skaidrs, pēc kāda principa šie preču saraksti tika izvēlēti.»

Pilnu rakstu lasi jaunākaja "Vakara Ziņas" izdevumā!