Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Tirgotāju asociācijas prezidents spēj labi "sabīdīt lietas"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

ASTROLOĢISKĀ PROGNOZE. NEDĒĻAS CILVĒKS: HENRIKS DANUSEVIČS, Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents.

Atmodas laika aktīvists, tautfrontietis, kurš PSRS agonijas periodā represēts no padomijas miličiem. Arhīvos parādās ziņas, ka 1989. gadā viņš savervēts kā VDK aģents. 1999. gadā vērsies tiesā, kas izspriedusi, ka Danusevičs nav bijis VDK aģents vai informators. Cilvēks arī ar radošu «piesitienu» - līdzdarbojies kinofestivālu organizēšanā. Savukārt 1991. gadā kopā ar kādreizējo «Bankas Baltija» vadītāju Aleksandru Laventu sarīkojis Latvijā pirmo momentloteriju. Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents kopš 1994. gada.

Danusevičs nule izpelnījies «Re:Baltica» viltus ziņu atmaskotāju projekta «Re: Check» darboņu nelabvēlību saistībā ar saviem izteikumiem par tirdzniecības neierobežošanu citās valstīs. Pēdējā laikā viņš daudz un aktīvi runā par preču tirdzniecības aizliegumu «bezsakaru» un ietekmi uz ekonomiku kopumā. Intervijā «Neatkarīgajai Rīta Avīzei» Danusevičs pauž, ka «preču tirdzniecības aizliegums, šķirojot, ko drīkst, ko nedrīkst, ir netaisnīgs».

LTA prezidenta astrokartē daudz Uguns stihijas, kas piešķir enerģiju, bet provocē strauju, sasteigtu rīcību. Karstgalvis. Un, lūdzu, nekaitināt! Uguns stihija ātri uzliesmo. Var kaut ko sarunāt vai sastrādāt spontāni, nepadomājot. Var gadīties, ka vārdi skrien pa priekšu darbiem. No 10 debesu spīdekļiem Danuseviča astrokartē seši atrodas Uguns stihijas zodiaka zīmēs. Dominē Auna zīme, kas zodiaka aplī ir pirmā, un tādam viņam arī gribas būt. Iesāks, samenedžēs, bet vai pietiks spēka un pacietības iecerēto novest līdz galam? Taču astrokartē stabilizējošais faktors ir Mēness atrašanās Vērša zīmē. Zemes pavadonis astroloģijā atbild par cilvēka iekšējo pasauli un emocijām. Šī pozīcija norāda, ka cilvēkam svarīga stabilitāte un materiālais nodrošinājums. Ja Vērša iezīmes ņem virsroku pār iepriekš pieminēto Auna zīmi, tad spēj labi koncentrēties, kontrolēt finanses un domāt par lietām racionāli. Dvēseles labsajūtai ir nepieciešams drošs pavards un stabila situācija, taču tas var robežoties arī ar aprēķinu un materiālismu.

Vīrišķā planēta Marss atrodas Dvīņu zīmē, kas spēj labi komunicēt un sabīdīt lietas. Šī kombinācija apvienojumā ar jau pieminēto Auna zīmes ietekmi norāda uz tirgotāja talantu. Dzīvē svarīgi izcelties, izvirzīties, apliecināt savu varēšanu, bet jāuzmanās no liekas runāšanas un enerģijas tērēšanas tukšgaitā. «Es visiem tūlīt parādīšu!...» Un - čušs. Bet, ja tiešām apņemsies, tad aiz spīts savu panāks.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)