Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vērša gadā dzimušo raksturojums

© Pixabay

Vērša valdīšanas gadi: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021.

Ķīnas astroloģijā jauns gads sākas tad, kad jauns Mēness pirmo reizi nonāk Ūdensvīra zodiaka zīmē. Katru reizi tas notiek citā dienā, un amplitūda ir plaša - jaunais gads var iekrist laikā no janvāra beigām līdz februāra otrajai pusei. Ja dzimšanas diena ir šajā laika posmā, tad jāmeklē informācija, kad konkrētajā gadā austrumnieku jaunais gads sācies.

Kas mūs sagaida Vērša gadā? Katram cilvēkam ir sava astrokarte, tāpēc vienādi labi vai slikti visiem nebūs nekad. Taču gada valdniekam Vērsim patīk atbildīga attieksme pret pienākumiem, strādīgums, godīgums un turēšanās pie stabilām, gadu gaitā pārbaudītām vērtībām.

***

Vērsis. Pamatīgums un stabilitāte. Bet, lūdzu, nekaitināt!

Vērša gadā dzimušie cilvēki ir strādīgi un atbildīgi, viņiem svarīga stabilitāte un noteikta lietu kārtība. Mazliet konservatīvi, jaunas vēsmas pieņem ļoti lēni, taču uz viņiem var paļauties par visiem simt procentiem.

Kāpēc Vērsis palika otrais?

Vērsis visu dara lēnītēm, ar apdomu un pamatīgi. Iespējams, tāpēc ķīniešu zodiaka aplī viņš ir nevis pirmais, bet otrais. Sena leģenda vēsta, ka Buda aicinājis pie sevis 12 dzīvniekus, lai katram rindas kārtībā piešķirtu vietu zodiaka aplī. Vērsis laikus devies ceļā, bet priekšā bijusi upe. Klāt arī Žurka: „Mīļo Vērsīt! Drīkst tev uz muguras? Pārnesīsi pāri?” Vērsis lādzīgs, izpalīdzīgs, bet Žurka izmanīga: kā upei pāri, tā pirmā pie Budas. Vērsis otrais, kaut savā apzinīgumā devies ceļā laikus.

Darbs un vēlreiz darbs

Tagad mēs pavadām Žurkas gadu, lai 11. februāra vakarā dotu vietu Baltajam Metāla Vērsim - ķīniešu astroloģijā katram gadam ir arī sava krāsa un valdošā stihija. Vērša gada vadošais motīvs: darbs un vēlreiz darbs.

Vērša gadā dzimušos cilvēkus raksturo pamatīgums. Iedomājieties vērsi vagas galā. Viņš tur stāv varens un spēcīgs, piešķiebis ragaino galvu, skatās un rēķina, cik spēka jāpieliek un kāda būs atdeve. Kad gūta skaidrība, tad ķeras pie darba, metrus vairs nerēķinot un stundas neskaitot. Un tā - kamēr viss pabeigts. Krietns darba darītājs!

Iztiksim bez korridas...

Vērša gadā dzimušiem cilvēkiem patīk tradicionālas vērtības, stabilitāte, no līdzsvara viņu izsist ir diezgan grūti, tāpat kā sakaitināt. Bet... Die’s, nedod, sastapties ar dusmīgu Vērsi! Spējat iedomāties korridu? Satracinātais vērsis arēnā sper zemes gaisā, šņāc, pūšot dvašu caur nāsīm, ar ragiem metas virsū matadoram, kurš ar savu sarkano apmetni ragaini sadusmo vēl vairāk. Kā beigsies šī cīņa, nav zināms. Tāpēc Vērša gadā dzimušo cilvēku pacietības mēru labāk nepārbaudīt.

Savs labumiņš, savs naudas podiņš

Vērša gadā dzimušajiem tīk patiesas vērtības, iesakņojušās tradīcijas un noteikta lietu kārtība. Gan Rietumu, gan Austrumu astroloģijā mēdz teikt, ka katram Vērsītim nepieciešams savs zelta podiņš. Šī zodiaka zīme uzņēmusies aizbildniecību arī pār materiālajām vērtībām. Vērša zīmes cilvēki spēj būt labi finansisti un stratēģi, vienīgi traucēt var konservatīvisms. Vērši nemetas avantūrās, viņiem diezgan grūti piemēroties straujām pārmaiņām.

Gan kopā, gan atsevišķi

Attiecību jomā Vērša sirsniņā divējādas noskaņas. No vienas puses, viņš labprāt pavada laiku pats ar sevi - ir pašpietiekams. Neviens netraucē ar savām vēlmēm vai kaprīzēm, nav jāpielāgojas. No otras puses, Vērša zīmē dzimušajiem svarīga ir māju sajūta, drošs pavards un ģimene.

Mīlestībā pārsteidzošas un dzirksteļojošas uzmanības izpausmes diez vai var sagaidīt, bet gādīgu uzmanību un praktisku atbalstu gan.