Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Dziedātāja Laura Rizoto sūta sveicienus no Amerikas

© LAURAS UN KAROLĪNAS RIZOTO PERSONISKAIS ARHĪVS

Latviešu izcelsmes brazīliete, 2018. gada Latvijas pārstāve starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, šarmantā Laura Rizoto šobrīd dzīvo Losandželosā. Pavisam nesen viņa iepriecinājusi klausītājus ar 90. gadu garšas piepildītu mūzikas videoklipu «Ross & Rach», kurā meistarīgi un gaumīgi apspēlēta amerikāņu komēdiju seriāla «Draugi» varoņu Rosa un Reičelas, Monikas un Ričarda attiecību sižeta līnija. «Šī dziesma ir autobiogrāfiska un runā par disfunkcionālām attiecībām,» neslēpj Laura.

Viens no visu laiku populārākajiem seriāliem «Draugi» ir iekarojis vairāku paaudžu mīlestību. Pastāsti, lūdzu, par to, kā radās ideja kombinēt savu muzikālo skaņdarbu ar kulta seriāla varoņu sižeta līniju?

Viss notika ļoti organiski. Es rakstīju tekstu par sarežģītām attiecībām, kurās pāris gan satuvinās, gan attālinās. Līdzīgas attiecības ir arī seriāla varoņiem Rosam un Reičelai. Tādēļ dziesmas piedziedājumā ir vārdi: «I don’t want another break, love. What we had was never Ross and Rach love.» [No angļu valodas: «Es nevēlos vēlreiz pārtraukt attiecības, mīļotais. Mūsu mīlasstāsts nav tāds kā Rosam un Reičelai.» Laura atklāja, ka viņas attiecību stāsts gan bijis līdzīgāks Monikas un Ričarda sižeta līnijai: romance, kas neizdzīvoja visus kāpumus un kritumus.] Automātiski sāku asociēt seriāla sižeta līniju ar to, ko pati esmu piedzīvojusi. Videoklipā, lai klausītājiem uzskatāmāk parādītu savas emocijas caur dziesmu un varoņiem, bija jautri. Kreatīvajā procesā piedalījās arī mana māsa Karolīna Rizoto, kura režisēja un producēja mūzikas videoklipu. Karolīna iesaistījās arī koncepta veidošanā un montāžas procesā. Mēs vēlējāmies radīt pašas savu naratīvu, lai pastāstītu dziesmas stāstu. Videoklipā ir atainoti arī seriāla «Draugi» joki, kā arī vairākas atsauces uz sižeta līniju, kas ir gluži kā dāvana faniem, lai radītu interaktīvu spēli. Īpašs pārsteigums Latvijas klausītājiem ir klipā paslēptais valsts karogs, kuru iekļāvām, lai godātu mūsu latviskās saknes.

Vai esi pamanījusi vēl kādu saistību ar savu dzīvi un seriālu «Draugi»? Varbūt ir kāds varonis, kurā saskati līdzību ar sevi?

Es un Karolīna dievinām šo seriālu! Jau kopš bērnības kopā ar māsu sekojām līdzi tā varoņu gaitām. Varētu teikt, ka esam uzaugušas kopā ar seriālu «Draugi». Starp citu, esmu dzimusi 1994. gadā, kad televīzijā sāka pārraidīt seriāla «Draugi» pirmo sezonu. Domāju, ka šī sakritība ir liktenīga. Abas ar māsu dievinām 90. gadu pasauli, tādēļ uz mirkli iejusties tajā un radīt kaut ko jaunu bija ļoti jautri un aizraujoši. Mani iemīļotie šova varoņi noteikti ir Čāndlers Bings (aktieris Metjū Perijs) un Fēbe Bafeja (aktrise Līza Kadrova). Šie personāži ir unikāli. Esmu sajūsmā par to, cik veiksmīgi ir ieturēta šo abu varoņu komiskā līnija. Mana māsa Karolīna noteikti ir līdzīgāka Fēbei. Savukārt es sevī saskatu līdzību ar Moniku Gelleri (Kortnija Koksa). Tāpat kā Monikai, man patīk, kad visas lietas ir sakārtotas, lai viss būtu tīrs un organizēts. Arī man kā Kortnijas Koksas atveidotajai varonei patīk būt viesmīlīgai un uzņemt ciemiņus.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!