Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 2021. gada krāsas: dzeltenā un pelēkā

© Ekrānuzņēmums

Katra gada decembrī krāsu institūts «Pantone» nosauc nākamā gada aktuālāko krāsu. 2021. gadā tās ir divas divas – dzeltenā (Illuminating Pantone 13-0647) un pelēkā (Ultimate Gray Pantone 17-5104). Pēc «Pantone» ekspertu domām, pelēkais tonis simbolizē uzticamību un stabilitāti, bet dzeltenais ‒ cerību un optimismu. Šīs krāsas pēdējo mēnešu laikā ir sākušas parādīties interjeros un sociālo tīklu fotogrāfijās. Gada krāsa ietekmē modi, industriālo dizainu, produktu iepakojumu dizainu un grafisko dizainu, kā arī cilvēku ikdienu.

Gada krāsas izvēle ir ilgstošu pētījumu rezultāts, kam pamatojumu dod daudzi krāsu eksperti, apstiprinot savu izvēli ar argumentiem. «Mūsu darbs ir saistīts ar krāsu psiholoģiju, ar to, kā tas vai cits tonis ietekmē cilvēka stāvokli kopumā,» saka «Pantone» izpilddirektore Leatrise Eismane. «Parasti mūsu komanda daudz ceļo pa pasauli, dalās savā starpā ar idejām un pieredzēto, jo daži attēli vai dzirdēti slenga vārdi, kas gandrīz nešķiet svarīgi, ietekmē gada krāsas izvēli.»

Eismane stāsta, ka darbinieki pēta visu, sākot no pasaules klases sporta pasākumiem (kurā pilsētā notiks turnīrs; vai šī pilsēta ir ar īpašām krāsām) līdz skaistumkopšanas blogu autoru pašbildēm no «Instagram» un krāsu kombinācijām slavenu modes dizaineru kolekcijās.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!