Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Zefīriņš ‒ suņuks ar saldu vārdu

© INESES LIBERES PERSONISKAIS ARHĪVS

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 mediju koordinatore, vienmēr optimistiskā Inese Libere ir korgiju jauktenīša suņa Zefīriņa īpašniece. Viņam būs divi gadi. Suņuks savā īsajā dzīvē ir piedzīvojis dažādus likteņa pagriezienus, līdz nokļuva Ineses, kas ir viņa trešā saimniece, apgādībā.

Saudzējams un lolojams luteklis

Zefīriņu varētu salīdzināt ar mājas kaķi, kurš labprāt guļ tikai uz spilveniem. Laukā viņš tiek vests trīs reizes dienā, tomēr lielāku prieku un sajūsmu sagādā komfortablais mājas siltums. Viņš grib ievīstīties segās, veidot nelielas mājiņas no spilveniem. Zefīriņa ideālais stāvoklis ir ēdiens, siltums un kāds, kas viņu glāsta.

Suņukam trauslās un vārgās veselības dēļ ir jāietur ļoti stingra diēta. Ineses mājām līdzās ir veterinārā klīnika, kurā strādā uzticamā un profesionāle ārste Lita Konopore, kas kopā ar savu komandu vairākas reizes ir glābusi Zefīriņu. Ja mazajam mīlulim kaut kas atgadās, tad jaukā veterinārārste Lita ir gatava sniegt palīdzību jebkurā diennakts stundā.

Suņuks ir mazs, mīļš un ļoti saudzējams luteklītis. Un ļoti bailīgs, dreb kā apšu lapa. Inese smejas, ka viņas suņuks ir ieguvis augstu profesionalitātes pakāpi pielīšanas pozās. Tad, kad Zefīriņš vēlas iegūt kārumu, viņš lūkojas ar mīļu skatienu, pielien blakus, pieglaužas un ieņem surikatiem raksturīgas ķermeņa pozas. Kad suņuks saprot, ka savu panācis, un saimniece dodas uz virtuvi, viņš, virpuļojot priekā, dejo.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!