VAKARA ZIŅAS. Lindai Leen iebildumi pret militāro mācību skolās

© F64 Photo Agency

Kad daudzi svinēja Otro adventi, viedokļu vētru tviterī izraisīja dziedātāja Linda Leen, izsakot neizpratni, kādēļ skolu programmā vajadzētu ieviest priekšmetu, kas sauksies «Valsts aizsardzības mācība».

«No 2024. gada skolās būs obligāts (!!) priekšmets «Valsts aizsardzības mācība». (..) Kāds tieši BĒRNAM ir impulss no šī? Ierocis ir cilvēka nogalināšanai, sasodīts! Labāk lai cilvēki mācās RUNĀT un MĪLĒT, nevis karot! Tas ir bezjēdzīgs, pretīgs un necilvēcīgs veids, kā risināt konfliktus. Jā, atceros militāro mācību. Iedvesa bailes, ieviesa naidinieka jēdzienu, mācīja bezierunu paklausību...»

Dziedātājai daudzi oponēja, veltot ironiskus jautājumus, piemēram, vai, viņasprāt, dažas agresīvākas valstis, uzzinot, ka mums atcelta militārā apmācība skolās, izlems vairs nekad nekarot. Vai dziedātāja domā, ka valsti iespējams aizstāvēt plikām rokām - līdzīgi, kā filmās to savulaik demonstrēja aktieris Džekijs Čans? Tāpat cilvēki raksta, ka apgūt šo priekšmetu nenozīmē vienīgi iemācīties izjaukt un salikt šaujamieroci, bet tā ir iespēja arī apgūt pirmās palīdzības sniegšanu, orientēties mežā, norūdīties u.tml. «Punktuālisms, komandas darbs, fiziskā sagatavotība, izlēmība, psiholoğiskā noturība, sabiedrisko interešu likšanā pirmajā vietā. Ja Jūs varat iemācīt, kā var aizstāvēt Latvijas Republiku ar dziedāšanu un Instagram, es tikai atbalstītu. Līdz tam, si vis pacem, para bellum,» pauž komentētājs @Veterāns.

Vakara Ziņas

«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.