VAKARA ZIŅAS. Ekskluzīvi! Lietuviešu kinozvaigzne Žilvins Trats: Mana karjera bijusi dīvaina

© ŽILVINA TRATA PERSONISKAIS ARHĪVS

Kopš 7. decembra nākamās paaudzes televīzijā Go3 skatāms jauns oriģinālseriāls «Tunelis». Tajā piedalās ne tikai labākie latviešu aktieri, bet arī lietuviešu kinozvaigzne Džeimss Trats (īstajā vārdā Žilvins Trats), kurš iejuties profesionālā cīkstoņa Teodora lomā. Ekskluzīvā intervijā »Vakara Ziņām« aktieris, kurš pēdējos gados filmējies dažādos kino projektos Londonā, Čehijā un citur pasaulē, atklāj, ka Latvijā bieži viesojies pirms desmit gadiem, filmējoties dažādās ārzemju reklāmās, un Rīga ir viena no viņa mīļākajām pilsētām, kā arī slavēja mūsu aktierus, ar kuriem kopā nule kā filmējies seriālā. Iepazīstinot ar sevi, viņš pieticīgi teic: «Esmu jauns aktieris no Lietuvas, kurš bieži strādā dažādās valstīs, kurš mīl savu darbu un vēlas to darīt arī turpmāk.»

Esmu lasījusi, ka tiekat dēvēts par Lietuvas sekssimbolu…

‒ Tas gan bija sen, 2012. vai 2013. gadā, kad tikko sāku savu aktiera karjeru un mācījos Teātra akadēmijā. Tolaik par mani parādījās pirmie raksti, kuros mani sauca par seksa simbolu. Protams, es pats sevi tā gluži nesaucu, jo īsti nemaz nezinu, ko tas nozīmē. Nupat filmējos kopā ar jūsu aktieri Andri Buli. Filmēšanas laukumā kāds pajokoja, ka viņš esot latviešu sekssimbols, un tad abi pasmējāmies, ka vienā seriālā saticies Lietuvas bijušais sekssimbols ar latviešu tagadējo sekssimbolu. (Smejas.)

Kā šī birka ir ietekmējusi jūsu aktiera karjeru?

‒ Mana karjera ir bijusi ļoti dīvaina: pirmos desmit gadus es spēlēju tikai tā dēvētos sliktos puišus: cietumniekus, bandītus utt. Tikai beidzamos divus trīs gadus man sāka piedāvāt citādākas un daudz interesantākas lomas: esmu spēlējis gan policistu kādā Ukrainas filmā, gan basketbolistu filmā, kas tika uzņemta Maskavā, biznesmeni Zviedrijas filmā.

Un tomēr «Tunelī», šķiet, atkal spēlēsiet slikto puisi.

‒ Ar šo manu varoni ir interesanti: viņš nebūt nav slikts, tikai gribēja ātri uztaisīt naudu, tāpēc pieļāva lielu kļūdu un nokļuva cietumā. Taču viņu visu to darīt pamudināja liela mīlestība, Teodors gribēja, lai viņa meitenei būtu viss, ko viņa vēlas, un lai viņi varētu nosvinēt lielas un greznas kāzas. Tāpēc viņš nolēma nodarboties ar kontrabandu, un viņu noķēra.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!