VAKARA ZIŅAS. Jāņa Vitenberga astroportrets: jāuzmanās no pārāk grandioziem plāniem

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

NEDĒĻAS CILVĒKS. JĀNIS VITENBERGS, EKONOMIKAS MINISTRS

To skropstu birsti un nagu suku lielveikalā brīvdienās pirkt drīkstēšot, bet tankštellē eļļu vai logu šķidrumu ne... Kas sagatavoja brīvdienās pārdodamo preču saraksta pirmo versiju? Skaidrs, ka ne premjers, ne Ministru kabinets un droši vien arī ne ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs - tūrisma nozares bakalaurs. Bet vai pats ministrs ar to vismaz iepazinās pirms valdības sēdes vai pēc tam, saprotot, ka «draugi, nav labi!», un steigšus rosināja pārskatīt? Vai varbūt «jāpārskata» arī ierēdņu sastāvs, kas trauksmainajā laikā izblamējis gan ministru, gan valdību?

Ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga astrokartē ir gan Saules, gan Mēness aptumsumu ietekme, kas politiķu horoskopos bieži vien norāda, ka jāsaskaras ar sarežģītām situācijām un nākas uz saviem pleciem iznest dažādu krīžu smagumu.

Jānis Vitenbergs kopumā izprot materiālās pasaules lietas, jo Saule, kas atklāj cilvēka būtību, viņa piedzimšanas brīdī atradusies praktiskajā Vērša zodiaka zīmē. Savukārt Mēness, kas astroloģijā parāda cilvēka iekšējo pasauli, - racionālajā un pragmatiskajā Mežāža zīmē. Tās ir stabilas kombinācijas, kas norāda uz spējām dzīt vagu čakli un neatlaidīgi. Tiesa, dažkārt nepamanot kādus svarīgus blakus apstākļus. Prāts darbojas ātri, jo Merkurs Auna zīmē. Iespējams, dažkārt pat ātrāk, nekā pats pēc tam spēj tikt līdzi. Ministram jāuzmanās no pārāk grandioziem plāniem, jo ir riski pārrēķināties.

Kaut arī prāta potenciāls augsts un loģika strādā, viņam jājūt līdzcilvēku (partijas/komandas biedru vai tuvinieku) atbalsts, citādi var rasties šaubas par lēmumiem un darbiem, un rezultātā kaut kas paliks neizdarītas vai nepateikts. Piemīt spīts un viņu par kaut ko pārliecināt vai likt mainīt viedokli nebūs vienkārši. Jānim Vitenbergam svarīga stabilitātes sajūta itin visā.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)