VAKARA ZIŅAS. Mārtiņa Staķa astroportrets: augsts pašnovērtējums un patīk dzirdēt, ka ir vislabākais

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

NEDĒĻAS CILVĒKS. MĀRTIŅŠ STAĶIS, RĪGAS DOMES PRIEKŠSĒDĒTĀJS

Vēl pārāk maz laika pagājis, lai nopietni vērtētu vasaras beigās ievēlētās jaunās Rīgas domes darbu - cik aktīvi un jēdzīgi tā strādās rīdzinieku labā. Taču pirmais priekšnoteikums: lai ir gudrs, saprātīgs un saimniecisks pilsētas galva. Jo, ja slikts saimnieks, tad peles mājās pa galdu danco. Mārtiņa Staķa vēlēšanu kampaņā dzirdējām, ka viņš ir zemessargs, priekšzīmīgs cilvēks teju vai visās dzīves jomās. Bet tagad, kad pirmais lielākais skandāls - no amata aizgājušā vides ministra Jura Pūces un viņa kundzes Zaigas «Rīgas autostāvvietu» bezmaksas atļaujas izmantošana ‒, tad politiskais sabiedrotais Mārtiņš Staķis nesteidz rosināt izmeklēšanu par to, kam un kāpēc atļaujas tiek izsniegtas, bet norobežojas, sakot, ka te darbs KNAB izmeklētājiem. It kā «Rīgas autostāvvietas» nebūtu viņa saimniecība.

Ko par mēru stāsta viņa astrokarte?

Saule piedzimšanas brīdī atradusies Vēža zodiaka zīmē, kas vēsta: svarīgi savējie ‒ ģimene, draugi, kolēģi, domu (vai partijas) biedri. Ja vajadzēs, aizstāvēs vai piesegs. Uz to var paļauties. Ir augsts pašnovērtējums un ļoti patiktu dzirdēt, ka ir vislabākais, visjaukākais un visu dara pareizi. Ir arī lielas ambīcijas, jo prāta planēta Merkurs Lauvas zodiaka zīmē. Mēness, kas norāda uz iekšējo pasauli, Skorpiona zīmē. Ja kāds nodarīs pāri - varbūt piedos, bet neaizmirsīs gan un kādā brīdī arī atgādinās.

Ļoti svarīga komunikācija, domu apmaiņa. Ir vēlme un dotības izprast globālas tēmas, bet var pietrūkt stabilitātes sajūtas. Lai to gūtu, svarīgs statuss un atzinība. Gribētos, lai pilsētas galvam vairāk saimnieciskuma, praktiskuma. Astrokartē vismazāk Zemes stihijas, kas dod izpratni par materiālo pasauli. Taču nav tā, ka nav nemaz.

Dzīvē daudz kas padodas viegli.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)