Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kurš tagad manikirē sabiedrībā pazīstamu dāmu nagus?

© SCANPIX/LETA

Vēl viena no jomām, kas cietusi valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ, ir skaistumkopšana; proti, vismaz līdz 6. decembrim savā amatā nedrīkstēs darboties manikīra un pedikīra meistari. Konkrēts pamatojums šādam liegumam nav lasīts, turklāt nav skaidrs, ar ko šī joma ir bīstama un draud inficēt klientus, ja salonos meistari strādā, izmantojot mutes un deguna aizsegus un darbam nepieciešamie instrumenti tiek regulāri dezinficēti. Tādēļ pie Saeimas norisinājās manikīra un pedikīra meistaru pikets, kura dalībnieces pieprasīja atļauju atsākt darbu (nav gan zināms, vai šim pasākumam bija kādi panākumi). Savukārt »Vakara Ziņas« nolēma aptaujāt sabiedrībā zināmas dāmas, tostarp – politiķes, kā viņas tiek galā ar savu roku un nagu kopšanu laikā, kad manikīra pakalpojumi nav pieejami. «Kamēr ārkārtējās situācijas laikā manikīra pakalpojumi ir liegti, es tos neizmantoju. Rokas sakopju pati,» kodolīgi atbildēja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Uzņēmēja nošķērē gela nagus

Visnotaļ asi un ar ironisku ierakstu sociālajā tīklā «Facebook» savu nostāju pauda uzņēmēja, viesnīcas «Gutenbergs» un Mārcienas muižas īpašniece Mairita Solima, publicējot izteiksmīgu bildi ar parakstu «Covid manikīrs. Ja tavi nagi nav apgriezti šādi, tu neesi trendā!» Aprunājoties ar uzņēmēju, izrādījās, ka bilde ir realitāte: «Mani gela nagi bija tā atauguši, ka lūdzu kolēģei, lai tos apgriež ar lielajām šķērēm. Turklāt gela nagus pats nevar un nedrīkst ņemt nost; nagiem ir jāļauj ataugt. Tā kā salons, kuru apmeklēju, ir slēgts, nācās izlīdzēties šādi.»

Pēc Mairitas Solimas domām, lēmums apturēt šo skaistumkopšanas nozari ir absolūti neloģisks, jo, ievērojot visus drošības standartus, skaistumkopšanas darbinieki pēdējos mēnešus ir strādājuši ne tikai maskās, bet arī izmantojuši sejas vairogus, tādējādi faktiski izslēdzot jebkādu iespēju inficēt salona apmeklētājus. «Vēl jau ir jautājums, vai un kā manikīra un pedikīra meistariem tiks izmaksātas kompensācijas vai dīkstāves pabalsti. Par to neviens nerunā. Un, ja tā turpināsies, šī nozare tiks iedzīta pagrīdē,» spriež uzņēmēja, uzdodot retorisku jautājumu: «Tika taču runāts, ka aizliegumiem jāiet soli solī ar kompensācijām. Kur šis princips ir palicis?!» Tieši tāpat viņa un pārējie viesnīcu biznesā iesaistītie vairs neko nav dzirdējuši ne par nozarei nesen apsolīto 4,7 miljonu eiro atbalstu, ne dīkstāves pabalstiem viesnīcās un SPA nozarē strādājošajiem cilvēkiem.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā