Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Viktors Lapčenoks ļauj dzīvniekiem dzīvot savu dzīvi

© VIKTORA LAPČENOKA PRIVĀTAIS ARHĪVS

Estrādes zvaigzne Viktors Lapčenoks ir divu draudzīgu, sirsnīgu un skaistu kustoņu saimnieks. Viņa mājā sadzīvo Siāmas kaķene Kita un suņu meitene Grēta. Viktors atklāj, ka abas mazās skaistules ir visnotaļ pateicīgi mājdzīvnieki, kas rada prieku un kuru dēļ būtiskas pārmaiņas mājā nenotika.

«Mūsu meitenes ‒ suns un kaķis ‒ ļoti labi sadzīvo, spēlējas. Suņuks ir mazs, kaķītis ir pat gandrīz lielāks. Suņuks bija pirmais, kaķi paņēmām pēc tam. Viņām ir aptuveni divu gadu starpība. Tagad Grētiņai ir astoņi gadiņi, Kitiņai ‒ seši. Kaķis ir siāmietis, meitenīte, ļoti mierīga, mīlīga. Maniem draugiem ir siāmieši, un pārsvarā viņi raksturā ir kā suņuki, bet mūsējais ne. Mums viņš ir mīlīgs, kā jau kaķis visur lien, visur viņam vajag tikt. Viņu interesē viss jaunais. Tikko atvedu jaunu kasti, uzreiz ir iekšā un sēž. Suņukam nav tāda interese. Grētiņa ir no mazām suņu šķirnēm. Jauktenīte ‒ toiterjers ar japāņu špicu. Balta, ar skaisti melnām austiņām. Viņai tas japāņu gēns ir stiprāks, tādēļ vairāk atgādina špiciņu. Japāņu špici ir skaisti. Viņai viena acs un austiņa ir melna. Un aste gredzentiņā.

Pārsvarā abas ir mierīgas, bet gadās, ka dzenā viena otru. Kad suns un kaķis ienāca mājās, būtiski nekas nav mainījies. Zvēriņi ‒ sunītis un kaķītis ‒ dzīvo savu dzīvīti. Pārsvarā viņi daudz dzīvo pa āru,» savus vērojumus par Grētiņu un Kitu izstāsta dziedātājs.