Ģitārists Aivars Gudrais uzskata, ka uzturēšanās svaigā gaisā ir viens no labākajiem veidiem, kā šajā laikā relaksēties.
Līdakas pārtop zupā un kotletēs
Taujāts par iecienītākajām makšķerēšanas vietām, Aivars teic - būdams jūrmalnieks, viņš agrāk ar zivju ķeršanu nodarbojies Lielupē, taču, kā pats saka, «kopš aizprecējos uz Carnikavu, manas makšķernieka gaitas vairāk ir saistītas ar Gauju». Šis hobijs viņam nāk līdzi no bērnības, jo arī viņa tēvs un vectēvs bijuši makšķernieki. «Pārsvarā ķeru līdakas, bet ne ar kādiem milzīgiem lomiem nevaru lepoties. Lielākā līdaka, ko esmu noķēris, ir četrarpus kilogramu; tas gan bija pirms trīsdesmit gadiem. Šogad lielākā, ko izvilku, svēra trīs kilogramus un deviņsimt gramus, tā ka mani lomi grozās ap četriem kilogramiem.» Mūziķis gan piekrīt, ka ar šāda lieluma līdaku itin labi pietiekot zivju zupai, turklāt izrādās, ka viņa sieva gatavo brīnišķīgas zivju kotletes. «Šī recepte patiesībā arī ir relikvija, ko viņa pārņēmusi no manas mātes un vecāsmātes. Visi šīs kotletes ēd un slavē!»