Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Dāvja Ķimeņa franču buldogi līdzinās cilvēkiem

© DĀVJA ĶIMEŅA PRIVĀTAIS ARHĪVS

Frizieris Dāvis Ķimenis jeb spilgtā Amuna Davis, Latvijas slavenākais «drag queen» (cilvēks, kas pārģērbjas otrā dzimuma tēlā), jau trešo gadu ir divu burvīgu franču buldogu meiteņu saimnieks. Draudzīgajām un rotaļīgajām suņu meitenēm ir doti skanīgi vārdi ‒ Demia un Gia.

Ieraudzīja un brauca mājās

«Man visu mūžu ir patikuši suņi. Jau kopš bērnības zināju, ka vēlos franču buldogus. Viņi atgādina nevis suņus, bet bērnus. Man vienmēr ir ļoti paticis, ka viņi krāc, purkšķina, runājas un dīvaini uzvedas. Viņiem pēc sejas izteiksmēm var nolasīt, ko domā un grib pateikt. Viņi ir ļoti līdzīgi cilvēkiem, ar ko atšķiras no citiem suņiem.

Nebija grūti izvēlēties sunīti, vienkārši saņēmos, sagaidīju draugu atbalstu, atvēru sludinājumu portālu un atradu ģimeni, kurā bija piedzimusi Demia. Braucu pakaļ, un tā mēs satikāmies. Es uzreiz aizvedu viņu mājās.

Pēc diviem gadiem sapratām, ka viņai ir mazliet vientuļi. Demia ir ļoti aktīva, visu laiku grib spēlēties, bet mēs nevarējām viņai veltīt tik daudz laika. Izlēmām, ka vēlamies otru sunīti. Tas bija vislabākais lēmums, jo Demia uzreiz mainījās, kļuva jautrāka, spēlējās. Varēja redzēt, ka viņa priecājas par to, ka mājās ir arī Gia. Demiai ir trīs gadi, bet Giai nākamajā vasarā būs divi gadi.

Kad audzini franču buldogus, tad ir jārēķinās ar to, ka tie ir tiešām kā bērni, kam vajag vairāk uzmanības. Patīk uzmanība, pabūt kopā ar cilvēkiem, gulēt vai iet ārā staigāt. Viņi ir ļoti mīļi, dzīvespriecīgi un draudzīgi. Franču buldogi ir pat pārāk draudzīgi. Nezinu nevienu agresīvu franču buldogu,» savus suņus raksturo Dāvis.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!