Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ulda Stabulnieka atraitne: Viņš ir blakus

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Komponista un dziedātāja Ulda Stabulnieka 75 gadu jubilejā – 8. oktobrī Aleksandra Čaka ielā 33 svinīgi tika atklāta viņam veltīta piemiņas plāksne. Atmiņās par Latvijas dižgaru dalījās komponista atraitne Ruta Stabulniece.

«Paldies [producentam] Jurim Milleram, kas to visu noveda līdz galam. Piemiņas plāksne bija ieplānota jau pirms vairākiem gadiem, bet nesanāca. Nu ir saviļņojoši, ir kamols kaklā. Skanot mūzikai, ir pat gandrīz skumji. Bet tāda ir dzīve,» par savām izjūtām stāsta Ruta Stabulniece.

Kad viņi iepazinās, Uldis Stabulnieks dzīvoja namā Aleksandra Čaka ielā 33. Tur piedzima abu meita Elīza. Ruta un Uldis iepazinās filmas «Četri balti krekli» uzņemšanas laikā. Ruta tolaik bija studente. «Kad Elīzu atveda mājās, viņš visu istabu bija pielicis ar puķēm. Ar hiacintēm. Tās bija Latvijas hiacintes, kas brīnišķīgi smaržoja. Nākamā dienā atnāca daktere un teica: «Aizvāciet visas puķes. Kā mazam bērnam tik daudzas puķes istabā drīkst būt?»» senos notikumus pārcilā komponista atraitne, «kādu laiciņu padzīvojām un tad gājām savu ceļu.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!