Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Māra Grigaļa pirmais suņuks Čipa

© F64 Photo Agency

Mazā punduršpica skaistule Čipa ir TV sejas un radio «Star FM» personības Māra Grigaļa pirmais suņuks. Mājas mīlulis un lolojums Grigaļu ģimenē ienāca Ziemassvētkos un bija kā skaists pārsteigums bērniem.

"Tikko nosvinējām Čipas divu gadu jubileju. Viņa smuki un skaisti runājas rejot. Jo mazāks suns, jo skaļāk to dara. Šis ir pirmais suņuks mūsu ģimenē. Mūsu punduršpics ir ļoti, ļoti sirsnīgs un mīļš. Viņa visu laiku nāk mīļoties, ielien gultā un guļ. Ja aizej vārīt kafiju, tad viņa apguļas uz spilvena. Čipa palīdz bērniem radīt mīlestības sajūtu pret dzīvniekiem. Mūsu puišiem pirms diviem gadiem vienam bija četri gadi, otram ‒ divi gadiņi. Ar sieviņu lēmām, ka gribam kādu dzīvnieciņu mājās. Uz Ziemassvētku laiku pieņēmām lēmumu, ka būs sunītis. Tas puisīšiem bija liels pārsteigums.

MĀRA GRIGAĻA ARHĪVS

Protams, ir rūpes ‒ vest no rīta septiņos ārā, pa dienu un vakarā arī. Tas veido atbildības izjūtu gan man, pieaugušajam, kuram bērnībā nav bijis suns, gan arī bērniem, jo par mājdzīvniekiem ir jārūpējas. Bērni ir iemācījušies atbildību. Vecākais puika pārsteidza ar to, ka viņš izteikti jūt līdzi sunītim. Viņš ļoti rūpējas par Čipu ‒ vai viņai nav auksti, vai viss ir labi. Viņam tagad ir rūpes arī par citiem dzīvniekiem uz ielas, vienalga, vai tas ir kaķis vai suns. Viņš jautā, vai sunītim ir vecāki, vai sunītim ir kāds, kas rūpējas? Suns ģimenē ieaudzina gan attieksmi pret dabu, gan pret dzīvniekiem, gan mīlestību un cieņu pret apkārtējiem."

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!