Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Slavenības atklāj, kā nopelnīja savu pirmo algu

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Gandrīz ikviens atceras pirmo ilgi kāroto atalgojumu, kas tika saņemts pēc labi padarīta darba. Sabiedrībā atpazīstamas personības dalās savos stāstos par to, kā nopelnīja savu pirmo naudu.

Grupas «Otra puse» solists Normunds Pauniņš strādāja kultūras namā

«Pirmo naudu nopelnīju kā dīdžejs. Strādāju Varakļānu kultūras nama diskotēkā 15 gadu vecumā, biju mākslinieciskais vadītājs. Vadīju vēl divus cilvēkus - dīdžeju un gaismu operatoru. Jau tajā laikā gribēju vadīt. Kultūras nams bija pie mājām, pāri ielai. Manā mājā dzīvoja kultūras nama direktore. Es varēju tikt pie aparatūras un diezgan ātri iemācījos ar to apieties, tāpēc ātri sāku pelnīt ar to naudu. Reizi nedēļā vai mēnesī vadot diskotēku, sanāca 60 vai 80 rubļi. Varbūt pat 100 rubļi. Normāla puse no mēnešalgas, vidējā alga tolaik bija 120 rubļi. Kasešu pleijeri tajos laikos bija retajam, bet man bija. Es varēju tādas lietas nopirkt. Arī botas un džinsas, ko daudzi nevarēja atļauties. Protams, ir ravētas arī bietes, eglītes un kartupeļi. Tāds darbs nav svešs. Arī Kolorādo vaboles tiku lasījis, par ko maksāja kapeikas, bet varēja aizskriet uz veikalu un nopirkt konfektes. Tādi bija mani pirmie honorāri.»

Modes blogeres Alīnas Kelleres nedēļa «Narvesen»

View this post on Instagram

A post shared by Alina Keller (@_alinakeller_) on

«Pirmā nopelnītā nauda bija 16 gadu vecumā «Narvesen» veikalā, kad vēl mācījos skolā. Gribēju somu, tādēļ strādāju tur nedēļu, lai to nopirktu. Pēc tam aizgāju, jo nopelnīju naudu, bet strādāt man tur nepatika. Pēc tam vasarā, arī 16 gadu vecumā, strādāju sporta zālē Jūrmalā, jo vajadzēja nopelnīt naudu, lai neprasītu vecākiem. Es tīrīju sporta zāli vakaros. Nostrādāju mēnesi. Tā kā tas bija Jūrmalā, tad tur vajadzēja tikties ar draugiem, izklaidēties, un visa nauda aizgāja vasaras izklaidēs. Ko nopelnīju, to uzreiz iztērēju. Pēc tam bija jāmācās mūzikas skolā, tādēļ strādāt laika vairs nebija.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!