Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko tagad dara Ojārs Rubenis?

© F64 Photo Agency

Bijušais Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis ir pazīstams arī kā Atmodas laika raidījuma «Labvakar» veidotājs. Viņa darbs Nacionālajā teātrī direktora amatā ir ļoti atzinīgi novērtēts, jo tieši tajā laika periodā teātris piedzīvoja uzplaukumu un strauju attīstību. Kas Ojāru Rubeni nodarbina pašlaik?

"Šis «Covid-19» laiks, domāju, ir izdarījis milzīgas pārmaiņas cilvēku dzīvē, kultūras dzīvē, arī attieksmes ziņā pret dzīvi. Es domāju, ka cilvēkiem ir krietni jāpārdomā, uz kurieni skrienam, ko mēs vēlamies saķert un kas ir būtiskākais. Vai viss, ko mēs dzīvē gribam saķert, vai viss, ar ko dzīvojam tajā nemitīgajā dunā, ir tā vērts, lai tērētu savu laiku? Šis ir ļoti labs laiks, lai katrs pārdomātu un atbildētu sev uz būtiskiem jautājumiem. Es šobrīd diezgan daudz to arī daru.

Ļoti daudz nodarbojos ar dārza savešanu kārtībā, kam man nav bijis laika. Kopjot to, šajā pavasarī varbūt savā mūžā vienu no retajām reizēm redzēju, kā plaukst lapas. Es redzu, kā tagad sākas rudens. Es redzu, cik brīnišķīgi daba uzrunā. Beidzot ievēroju puķes un kokus."

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!