Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Slavenības atklāj, ko iesāk ar apnikušām drēbēm

© F64 Photo Agency

Mūsdienās, kad ir neskaitāmas iespējas iegādāties apģērbu dažādu cenu diapazonā un mode mainās nemitīgi, bieži vien attopamies, ka skapji ir pārpildīti ar drēbēm, kuras vairs nevelkam. Aptaujājām sabiedrībā atpazīstamus cilvēkus, kuri ar stilu un modi ir uz tu, lai uzzinātu, kā un cik bieži viņi revidē savu drēbju skapi un kur liek apnikušu apģērbu.

Dziedātājs Markus Riva palīdz daudzbērnu ģimenēm

«Tā ir tradīcija ‒ vairākas reizes gadā iztīrīt skapi un drēbes atdot cilvēkiem, kuriem tās ir vajadzīgas. Pārdot? Īsti negribas ar to krāmēties. Es jau vairākus gadus apģērbu atdodu labdarībai - vai nu konkrētiem cilvēkiem, vai kādai organizācijai. Labdarības organizācijai, kas palīdz daudzbērnu ģimenēm, atdevu sešus lielus maisus. Es esmu rakstījis «Facebook» vai «Instagram», ka grasos atdot drēbes, un paziņas prasa: «Dod man!» Bet es vienmēr gribu kādam palīdzēt, tāpēc atdodu cilvēkiem, kuriem tas ir vajadzīgs. Mans mērķis ir, lai to apģērbu nēsātu cilvēki, kuri varbūt nevar atļauties iegādāties, jo īpaši daudzbērnu ģimenes, kurām līdzekļi ir ierobežoti. Protams, skatuves lietas neatdodu, tikai ikdienas drēbes.»

Modes mākslinieks Aleksandrs Pavlovs ziedo labas drēbes

«Negribu, lai kāds nēsā sliktas kvalitātes drēbes. Ja redzu, ka kaut kas no apģērba - kurpēm, biksēm, uzvalkiem, visa pārējā ‒ ir labs, bet to nenēsāšu, tad, protams, es to atdodu labdarībā vai piedāvāju kādam no paziņām. Ja man ir neērti atdot kādu apģērbu, es to izmetu. Saprotu - mazturīgam cilvēkam tā lieta būs par greznu, bet piedāvāt izdilušu apģērbu, kas vairs nav labojams, nevar. Es apģērbu izmetu šķirotajos atkritumos. Mums ciematā ir pieejami konteineri, kuros tiek šķiroti atkritumi.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!