Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kā slavenības stiprina savu veselību rudenī?

© F64 Photo Agency

Laba veselība ir svarīga ikviena cilvēka dzīvē, bet veidi, kā to stiprināt, ir visdažādākie. Sabiedrībā atpazīstamas personības dalās pieredzē, kā stiprina veselību rudenī.

Mūziķis Atis Auzāns: pozitīva domāšana

«Mana nostāja ir tāda, ka visām fiziskām iedarbībām uz organismu ir ļoti niecīgs efekts. Lai būtu vesels, vienkārši ir jājūtas ļoti labi. Mūsu fiziskais stāvoklis visvairāk ir atkarīgs no garīgā. Primārais ir pozitīva domāšana. Nedarīt nevienam pāri, jo viss nāk atpakaļ. Darīt labus darbus, tad arī pašam nekas slikts nenotiks. Manuprāt, tas ir svarīgāk par ķiploku ēšanu. Esmu ievērojis - ja man piemetas kāda kaite, tad tāpēc, ka esmu bijis dusmīgs. Sapratu, ka nevajag dusmoties, tad arī neslimošu. Principā tas strādā labāk nekā viss pārējais. Tāpēc man nav citas receptes.

Ja sāp mugura jostasvietā, tas ir finansiālu problēmu dēļ. Tad, kad man bija muguras problēmas, izjutu finansiālās grūtības. Tas viss ir ļoti saistīts. Iesnas liecina par aizvainojumu. Ja sāp kakls, tad kaut kas līdz galam nav pateikts. Galvassāpes gan nekad mani nav īpaši mocījušas. Par tām neko nevaru pateikt, bet bieži ir problēmas ar kaklu vai iesnām. Tad es padomāju un saprotu, kur bija problēma! Problēmas sāku risināt tajā līmenī. Pagājušajā gadā četrus mēnešus mocījos ar balsi. Visos koncertos vajadzēja dziedāt zemāk. Iemesls? Biju ļoti dusmīgs. Man tas ļoti ātri nāk atpakaļ. Tāpēc ir jāpiedomā, kā dzīvo, kā rīkojies. Savas slēptās emocijas nevar laist pašplūsmā. Tad nekādas slimības neķeras klāt. Austrumu medicīna ir desmit reižu vecāka nekā visa pārējā medicīna. Tā darbojas.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!

Rokmūziķis Atis Ieviņš: brāļa darinātais «Mītavas čiekurs»

«Visa mūsu ģimene stiprinās ar brāļa priežu čiekuru sīrupu, kas gatavots pēc omes receptes. Brālis izveidojis mājražotāja brendu «Mītavas čiekurs» un pašu gatavotos ievārījumus un sīrupu pārdod tirdziņos. Katru dienu pa tējkarotei dzeram saldo un ļoti garšīgo sīrupu. Sīrupu var pievienot pankūkām, lietot līdzīgi kā zivju eļļu.

Es esmu tāds cilvēks, kas mēģina neizrādīt veselības problēmas. Esmu izturīgs un uzstājies ar diezgan lielu temperatūru, un neviens to nav pamanījis. Kā Fredijs Merkurijs dziedāja: «Show must go on.» Lai cik iekšēji slikti justos, uz skatuves esi darbā. Bet, tāpat kā jebkurš cilvēks, mēdzu saslimt.

Svarīgi ir ne tikai tas, ko ēd, bet vajag arī kustēties un būt dabā. Pēdējos trīs gadus man ļoti patīk treniņi. Aktīvi nodarbojos ar krosfitu, funkcionālo fitnesu, kardiotreniņu, kas ilgtermiņā uzlabo izturību un ir kā meditācija. Protams, veselīgs uzturs ir pirmajā vietā. Lielu daļu dzīves pavadot mašīnā, braucot no pasākumiem, protams, dažreiz gadās lietot arī neveselīgu pārtiku. Tā ka sanāk balansēt starp veselīgo un neveselīgo. Pēdējos trīs gadus ir uzlabojusies gan pašsajūta, gan izturība. Sāku vairāk domāt par to, ko ēdu. Man tomēr ir pāri 30 gadiem. Gribas nodzīvot vēl tikpat, ja ne vairāk. Ir labi justies veselīgi. Varu kopā ar meitu sportot, skriet un braukt ar riteņiem.»