Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko tagad dara Olga Dreģe?

© Ingrīda Punka

Tautā iemīļotās aktrises Olgas Dreģes vārds komentārus neprasa, viņa turpina aktīvi darboties radošajā jomā. Leģendārā aktrise šobrīd sadarbībā ar izdevniecību «Aminori» ‒ veido grāmatu, kurā tiek apkopoti viņas iemīļotākie dzejoļi, kas ir liecība skatuves mākslinieces radošajam mūžam.

"Pirms diviem gadiem savu 80 gadu jubileju atzīmēju ar dzejas vakaru. Man bija 22 koncerti un «Tallink» brauciens uz Oslo. Tas man sagādāja ļoti daudz prieka, piedzīvojumu un pārdzīvojumu. Mana paaudze ir uzaugusi ar dzeju. Tā ir mūsu jaunība. Ne velti mēs ienācām teātrī ar Raiņa dzejā rakstīto izrādi «Spēlēju, dancoju». Visi mūsu audzinātāji vienmēr teica: «Veidojiet savas programmas, jo ne vienmēr jums būs lomas teātrī.»

Savā laikā, kad man rokās bija ģitāra, esmu braukusi pie sava skatītāja un runājusi dzeju, un dzejā ielikusi to, ko gribēju pateikt. Dzejoļi man ļauj izteikt to, ko esmu gribējusi runāt kā aktrise, māksliniece. Ne velti ar Ventu Vecumnieci, manas 3. studijas grupas audzinātāju, veidojām plašas programmas. Man ir tik daudz dzejnieku, kas savā laikā ir uzrunājuši. Kā Alma Ābele teikusi, ņemiet tikai to dzeju, kas jūs uzrunā.

Izdevniecībā «Aminori» pirms gada iznāca aktrises Ditas Lūriņas izraudzīto dzejoļu grāmata [sērijā «Dzejas teātris»]. Man ļoti patīk, kā izdevniecība «Aminori» to veido. Izdevniecība izmantoja shēmu, pēc kā veidoju savus dzejas vakarus, arī jubilejas vakaru, un būs vairākas daļas ‒ «Bērnība», «Tēvzemes mīlestība», «Mīlestība», «Bērni un sievietes sūtība». Es paņēmu klāt vēl citus dzejoļus, ne tikai tos, kas bija jubilejas programmā. Tur gan būs arī par latviskumu."

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!