Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Konsultantu skandāls privātajā sektorā

© Publicitātes foto

Atgriežoties no darbiem publiskajā sektorā un pievēršoties privātbiznesam sava tēva radītajā restorānu un arhitektūras uzņēmumā «Vincents grupa», Emīls Jakrins iepazinies ar firmas finanšu dokumentiem un atklājis pagalam dīvainas lietas. Uzņēmuma dalībniece Guna Eglīte skaitās ilgu laiku strādājusi «Vincentā» par konsultanti, saņemot ap 6500 eiro algu mēnesī, tādā veidā pārpumpējot no «Vincenta» kases uz savu kabatu prāvus līdzekļus – vairākus simtus tūkstošu eiro.

Tas bijis nepatīkams pārsteigums, jo zināms, ka nekādas konsultācijas viņa nav sniegusi un arī uzņēmumā bijusi redzama reti - drīzāk kā smalka viese, ne cītīga darbiniece, kura strādā uzņēmuma labā.

Strādā par sešiem

Publicitātes foto

Vidējā bruto alga Latvijā pašlaik ir 1100 eiro. Tātad, saņemot 6500 eiro mēnesī, Guna Eglīte it kā strādājusi par sešiem. Lai gan nav strādājusi...

Laikam ir noticis tā, ka «Vincent grupas» radītājs Leons Jakrins pēdējos gados pirms nāves daudz slimoja un nevarēja pietiekami daudz laika veltīt uzņēmuma vadīšanai. Tad arī peles ir sākušas dancot pa galdu un daža ir izgrauzusi aliņu siera ritulī, labi iekārtojoties tur par konsultanti...

Dzīvo villā

Publicitātes foto

Guna Eglīte mitinās Jūrmalas villā «Villa Guna», kur ciemojušies pat Vācijas augstākā līmeņa amatvīri. Bet nu loģiski - ja ir no kurienes viegli pasmelt naudiņu, tad var dzīvot plaši, ar multimiljonāres vērienu.

Varētu vaicāt, vai šādā gadījumā nepienāktos nenopelnīto naudu atdot atpakaļ uzņēmumam? Tagad, «kovida» laikā katrs eiro ir svarīgs, lai noturētos biznesā un plānotu tālāku attīstību. Vai Guna Eglīte atdos?

Vai te nav arī darbs tiesībsargājošajām iestādēm, jo pseidokonsultantu būšana diezin vai atbilst Krimināllikumam. Tas attiecas ne tikai uz publisko, bet arī uz privāto sektoru.