Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kur palikusi Skanstes melnā pantera?

© Rīgas Zooloģiskais dārzs

Šogad janvārī Rīgā no dzīvokļa ekskluzīvajā Skanstes projektā tika izņemts rets un eksotisks dzīvnieks ‒ melnais leopards jeb tā dēvētā melnā pantera. To aizveda uz zoodārzu. Sazinājāmies ar Rīgas zooloģiskā dārza Informācijas un izglītības nodaļas pārstāvi Māri Lielkalnu, kurš izstāstīja, kas noticis ar dzīvnieku.

«Dzīvnieks joprojām atrodas zoodārzā. Saskaņā ar likumu konfiscētie dzīvnieki Latvijā tiek nogādāti zoodārzā, kur viņi dzīvo līdz tam laikam, kamēr tiek noskaidrots, kas notiks tālāk. Tas nenotiek ātri. Ja dzīvnieks tiek konfiscēts, tad viņš kļūst par valsts īpašumu un nonāk zooloģiskā dārza īpašumā. Melnais leopards pašlaik ir saimnieka īpašums. Joprojām notiek lietas izmeklēšana. Mēs esam tikai šī lielā kaķa izmitinātāji. Darām visu, ko varam, lai dzīvnieks justos labi un būtu apmierināts.

Kad viņu atveda, dzīvnieks bija pārbarots. Tagad viņš ir nedaudz nometis svaru. Kļuvis slaidāks, aktīvāks un ir pieradis pie savas jaunās mājas. Ēd visu, ko dod, bet barojam saskaņā ar labas turēšanas ieteikumiem.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!