Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Busulis un citas slavenības izsakās par notiekošo Bruknā

© F64 Photo Agency

Viens no pēdējā laika apspriestākajiem notikumiem ir saistīts ar Bruknu un mācītāja Andreja Mediņa vārdu. Ikgadējā tradīcija Bruknā ir labdarības koncerts «Uzcel savu baznīcu!», kurā pulcējas arī kupls pulks Latvijā pazīstamu mākslinieku un personību. Jautājām vairākiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem viņu viedokli par Bruknā notiekošo.

Mūziķis Intars Busulis ne nosoda, ne atbalsta

«Es ne atbalstu, ne arī nosodu. Mēs tiešām nevaram zināt, kā tas viss bija. Tā ir, protams, mācītāja lieta. Šajā gadījumā ‒ Mediņa kunga lieta. Bet tas, ka jaunieši un pusaudži ir kļuvuši bezatbildīgāki pret sevi un vecākiem, protams, ir atkarīgs arī no audzināšanas. Es redzu, lasu, jūtu, ka jauniešiem nepatīk strādāt un uzņemties atbildību. Tas ir aizgājis par tālu gan ģimenē, gan sabiedrībā. Tad nekas cits neatliek kā braukt uz turieni [Bruknu]. Es zinu vairākus cilvēkus, kuri ir iznākuši ārā no turienes un strādā labos darbos, tikuši vaļā no savām atkarībām. Man liekas, ka tas ir pats galvenais. Tas ir darbs svaigā gaisā. Ravēt kartupeļus un skaldīt malku ‒ neuzskatu, ka tas ir grūts darbs pusaudzim, kurš ir sasniedzis 16 vai 18 gadu vecumu. Domāju, ja viņi darbu izdarītu laikā un pareizi, tur nebūtu nekādas problēmas.»

Māksliniece Ieva Bondare uzticas Mediņam

«Atbalstu, respektēju, ticu un mīlu Andreju. Viņš zina, ko dara. Tiešām apbrīnoju to milzīgo darbu, ko viņš ir visu dzīvi darījis. Visa mana cieņa, mīlestība ir viņam un par viņu. Es viņam uzticos un ticu.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!