Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Solvita Āboltiņa ‒ par Itālijā gūtajām mācībām

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Latvijas vēstnieci Itālijā Solvitu Āboltiņu sastapām Vecrīgā restorānā «Felicità». Sarunā ar žurnālu »Vakara Ziņas« viņa stāsta par saspringto laiku Itālijā, ko izraisīja vīruss «Covid-19».

"Šobrīd esmu Latvijā darba un privātu lietu dēļ. Pirmdien [31. augustā] lidoju atpakaļ uz Itāliju. Nē, nav diskusiju par to, vai ir no tā [«Covid-19»] bail vai nav. Jāsaprot, ka tas ir darbs, un viegli nav. Itālijā manai meitai bija attālinātās mācības, kad viņa vispār negāja laukā no mājas. Itāļiem ļoti patīk komunikācija un fiziskā tuvība. Tas viss tika izbeigts. Man liekas, ka «Covid-19» ierobežojumi pilnīgi grāva itāļu identitāti, bet viņi izturēja.

Itālija ir viena no lielākajām ekonomikām Eiropā. Itālija ir Eiropas Savienības dibinātāja, un tai pienākas sava vieta. Itālija ir brīnišķīga valsts. Ir labās lietas, ko mēs no itāļiem arī šobrīd varam mācīties. Jā, saslimušo skaits aug, bet itāļu mediji raksta, ka pastāv iespēja novērst otro vilni. Augustā itāļiem bija ļoti nozīmīgi svētki «Ferraugusto», ko viņi svin kopā ar ģimenēm un publisku kopā sanākšanu. Līdz ar to saslimušo skaits atkal palielinājās. Bet, ja skatāmies, kā un kas Itālijā notiek šobrīd, tad valsts ir guvusi ļoti daudzas mācības. Tikko saslimušo skaits palielinājās, bija jauni noteikumi: maskas publiskās vietās, tika aizvērtas diskotēkas."

PIlnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!