VAKARA ZIŅAS. Kurš tagad komandē Lindu Mūrnieci?

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Viesnīcas «Hotel Roma» vadītāja, bijusī iekšlietu ministre un iedvesmojošā uzņēmēja Linda Mūrniece atklāj, ka viņas mājās mitinās trīs mājas mīluļu komūna. Runātīgais papagailis Joko, kurš ir galvenais bara vadonis, un divi murrātāji ‒ melnais skaistulis Valdis un kaķenīte, vārdā Cukurs.

«Pirmais mūsu ģimenē ienāca kaķis Valdis. Tas bija 2009. gada rudens, kad biju ministre. Līdz ar to kaķim vārds dots tāpēc, ka Valdis Dombrovskis bija premjers un Valdis Zatlers ‒ prezidents. Bija ļoti saspringta dzīve, nemitīgas valdības sēdes, tāpēc nebija laika izdomāt citu vārdu. Valdi atnesa cilvēki, kas viņu izglāba no nomiršanas sētmalē. Es viņu paņēmu, pārnesu mājās, iedevu bērniem un pateicu: «Še, jums Valdis!» Man ir jautājuši: «Kāpēc Valdis? Cilvēka vārds?» Tā arī nebija laika domāt citu vārdu. Jā, nu jau viņš ir pieredzējis kaķītis.

View this post on Instagram

A post shared by Linda (@linda_murniece) on

Pēc tam parādījās papagailis Joko, kurš pie mums ir vairāk nekā trīs gadus. Trīs gadi šiem putniem ir pusaudžu vecums, tad viņi ir ļoti kašķīgi kā pusaudži. Niķojas, dauzās un rāda raksturu. Mājās viņš ir pats galvenais un pārējos uzskata par savu baru. Es esmu lasījusi, ka šiem putniem vajag nemitīgu uzmanību. Ja tās nav, tad uzmanība tiek pieprasīta. Tas ir vēl trakāk nekā tad, ja mājās ir mazs bērns. Ar papagaili ir jāsarunājas. Un viņš iemācās visādas blēņas. Kad Joko pastrādā nedarbus un viņam saka: «Nu, nu!» ‒ to viņš ir iemācījies atkārtot. Pēdējais Joko izgājiens bija tāds, ka viņš mēģināja grauzt mājās tapetes. Es teicu: «Joko, ko tu dari?» Viņš paskatījās uz mani un teica: «Nu, nu, ej mājās.» Viņš ir iemācījies novērtēt situāciju. Piemēram, kad taisos uz darbu, skraidu pa istabu, meklējot drēbes, viņš sēž uz durvīm, ilgi vēro un jautā: «Ko tu meklē?» Acīmredzot viņš ir iemācījies runāt atbilstoši situācijām. Tā kā viņš dzīvo kopā ar kaķiem, ir iemācījies arī ņaudēt.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!

Svarīgākais