Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. "Kapteiņa" Burova nedienas

© F64 Photo Agency

Ko mēs par Oļegu Burovu zinām? Maz, pavisam maz. Darbdienās viņš ir bijis Rīgas domes Īpašuma departamenta priekšsēdētājs, mēra vietnieks un vienu brīdi arī galvaspilsētas mērs. Tagad viņš kandidē atkal uz domi partijas «Gods kalpot Rīgai» sarakstā. Piedāvājam nelielu ieskatu viņa dzīves un darbu spožākajās epizodēs.

Senos laikos kārtīgam saimniekam mājās bija pulkstenis ar dzeguzi un pendeli, bet uz baznīcu viņš gāja, kabatā turot sudraba pulksteni ar ķēdi. Tagad citi laiki, citi tikumi - bijušajam pilsētas saimniekam Oļegam Burovam uz rokas glīts pulkstentiņš bez pendeles un ķēdes! Viņš nav nekāds nabags, un pulksteņi viņam ir vairāki.

«Caurskatot Burova kunga amatpersonu deklarācijas, es nevienā no deklarācijām neatradu to, ka vai nu viņš šādu pulksteni, lepnu, greznu, zelta krāsas, ir pieņēmis kā dāvinājumu, jo arī dāvinājumi ir jānorāda amatpersonu deklarācijās, vai arī būtu iegādājies,» norāda partijas «Saskaņa» Rīgas domes deputāta amata kandidāts Guntars Grīnvalds.

Kamēr šādi tādi plebeji pareizu laiku skatās, saliekušies līkumā, lai saule nespīd uz mobilā tālruņa ekrāna, vai arī pretimnācējiem prasa, cik pulkstens, smalki kungi staigā ar rokas pulksteņiem. Bet nevienam nav liegts arī iegādāties tādu pašu pulksteni kā Oļegam Burovam. «Girard Perregaux», Šveice. Tas maksā tikai ap 8000 - 25 000 eiro. Kāda vaina? Pārdod dzīvokli un nopērc!

Priekšvēlēšanu laikā Linda Ozola (JKP) arī visādi izsakās par Oļega Burova pulksteni. Nuja, Ozolas gaumīgā somiņa un sarkanās kurpītes nemaksā ne tuvu tik, lai par tām varētu rakstīt amatpersonas deklarācijā.

Ekrānuzņēmums

Vaicāsiet, kāds sakars bijušajai Valsts vides dienesta ģenerāldirektorei Ingai Koļegovai ar Oļegu Burovu. Nav nekāda sakara. Ja neskaita to, ka Koļegova bija sīki saputrojusies savā amatpersonas deklarācijā, šo to neuzrādot. Par to viņa zaudēja amatu un dabūja 3010 eiro naudas sodu.

Vēl ir bijis tāds gadījums. Uz tiesu nosūtīta «Latvijas tiltu» valdes priekšsēdētāja Genādija Kalmakova lieta, viņš Klaipēdas ostas tehniskajam direktoram Ģediminam Zumaram uzdāvinājis pulksteni 5000 eiro vērtībā un konjaka kastē noslēptus 5000 eiro papīriņus. Oļegam Burovam ar to nav nekāda sakara, ja neskaita to, ka viņš ir bijis LNK holdingā ietilpstošo «Latvijas tiltu» valdes loceklis. Bet nevajag turēt aizdomas, ka tur varētu būt kāda korupcija! Vienkārši zemaišiem un aukstaišiem jau kopš 12. gadsimta ir tradīcija norēķinus ar kaimiņiem veikt pulksteņos.

Oļegs Burovs ir brīvs cilvēks brīvā pilsētā, tāpēc iet pāri ielai pie sarkanās gaismas, jo brīvam cilvēkam visādi tur satiksmes noteikumi nav rakstīti.

F64 Photo Agency

Un kad beidzot, kājām gājis, Oļegs Burovs pats pie sava auto stūres sēžas... Izrādās, ka viņš novietojis savu mašīnu «Rīgas satiksmes» stāvvietā pie Kongresu nama par velti. Taupīgs! Tiesa gan, caurlaide, ko viņš izmantoja, viņam vairs nepienācās kopš tā laika, kad viņš vairs nav Rīgas mērs. Bet nu tas tā. Par to viņš ir lūdzis piedošanu un teicis, ka vairāk tā nedarīs.