Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kura būs Rīgas pirmā lēdija?

© Ekrānuzņēmums

Mēdz teikt, ka aiz katra stipra vīrieša stāv vēl stiprāka sieviete. Kura kļūs par Rīgas pirmo lēdiju? Rīgas domes vēlēšanas notiks 29. augustā, kad kļūs zināms, kuras partijas veidos koalīciju pašvaldībā un izvēlēsies domes vadītāju. Žurnāls »Vakara Ziņas« sazinājās ar Rīgas mēra amata kandidātiem, kuru pārstāvētās partijas, pēc pētījumu centra SKDS datiem, augusta sākumā ieņēma pirmā piecnieka pozīcijas, lūdzot pastāstīt par cilvēku, ar kuru kopā veidota ģimene.

Vienīgais izņēmums ir Svetlana Burova, kura pati, nevis vīrs, atbildēja uz žurnāla jautājumiem, un Einārs Cilinskis, kurš pārstāv pirmajā piecniekā iekļuvušos politiskos spēkus, taču šis mēra amata kandidāts nav precējies.

Svetlana Burova atklāj, kā vīrs iekaroja viņas sirdi

No personiskā arhīva

«Pašlaik nestrādāju. Sākot ar otrā bērna piedzimšanu, varu teikt, ka vadu mājsaimniecību. Mums ir divi bērni. Vecākā meita Inna, kurai drīz būs 30 gadi, un jaunākais dēls Deniss, kuram ir 12. Inna strādā Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā par direktora vietnieci. Viņa ir pašpietiekama, atbildīga un šobrīd palīdz arī tēvam politikā. Inna ir ļoti jūtīgs cilvēks, kas daudz ko ņem pie sirds. Iespējams, tas ir tāpēc, ka viņa vēl ir jauna. Deniss mācās Rīgas 10. vidusskolā, šogad mācīsies 7. klasē. Kopš piedzima bērns, dzīvojam kopā ar Oļega mammu, jo Oļega tēvs agri nomira, un viņa palika viena. Mums pat nebija domu, ka viņa varētu dzīvot atsevišķi.

Mans pirmais darbs bija medicīnā. Ilgu laiku strādāju par medmāsu, līdz brīdim, kad tika slēgta Rīgas 6. slimnīca. Pēc tam ieguvu augstāko izglītību ekonomikā. Strādāju par grāmatvedi līdz otrā bērna piedzimšanai.

Kad atbraucu mācīties uz Rīgu un apguvu mediķa arodu, iepazinos ar vīru. Mēs ar viņu esam pazīstami jau 34 gadus. Laulībā esam 31 gadu. Mūsu attiecību sākumā Oļegs, lai izdarītu kaut ko, kas man patīk, iemācījās sarežģītu dziesmu «Dumy moi» ar dzejnieka Tarasa Ševčenko vārdiem. Dziesmai ir ļoti sarežģīta mūzika. Lai gan nevienam no mums nav ne muzikālās dzirdes, ne arī balss, dziedājām to kopā. Ja ļoti mīli savas tautas tradīcijas un kultūru, tad dvēseles stīgas aizķer arī tās valsts kultūra, kurā dzīvo. Tādēļ labprāt dodamies kopā uz Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem.

Mēs dzīvojam centrā, tāpēc mēdzam pastaigāties un skatīties uz namu atjaunotajām fasādēm, mēdzam ilgi pastaigāties pa pludmali, desmit vai piecus kilometrus. Mums patīk ceļot.»

Vilnis Ķirsis un Elīna Ķirse (iepriekš Zvaigzne) vasarā mija gredzenus

No personiskā arhīva

«Kandidēju jau otro reizi, tāpēc ir pieredze. Protams, šajā laikā mājās esmu mazāk satopams. Ģimenes pienākumos un mājas darbos iesaistīties nevaru.

Elīna ir ārsts rezidents. Viņa ir pabeigusi mācību sadaļu, kurā ir lekcijas, tagad strādā reālā vidē, bet, protams, ārsta uzraudzībā. Viņa būs reanimatologs, ārsts anesteziologs. Kamēr Elīna mācījās, viņa strādāja «Gaiļezerā» par medmāsiņu.

Jā, kad «Covid-19» laikā bija diezgan liela izolācija, tas lika pārdomāt dzīvi un galvenās vērtības. Galvenā vērtība, protams, ir ģimene. Domājām, varbūt kāzas pārlikt uz nākamo gadu. Tomēr nav zināms, kāda situācija būtu nākamajā gadā. Izlēmām negaidīt, tādēļ apprecējāmies šovasar šaurā lokā. Kāzās bija tikai mācītājs un divi liecinieki. Bijām piecatā baznīcā. Draugu un radinieku bieži vien uzspiesto gaidu dēļ par ballīti jaunlaulātie ne vienmēr izbauda līdz galam dienu tā, kā paši vēlētos. Mums nesanāca kāzu ceļojums. Bija nevis medusmēnesis, bet medus nedēļa.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!