Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kiops nesaskata Covid-19 briesmas Itālijā

© SANDA KIOPA PRIVĀTAIS ARHĪVS

Mūziķis Sandis Kiops un restorāna «Grīvas krogs» īpašniece Daina Laukmane pēc ārkārtas situācijas beigām bija devušies uz Itāliju, kas, kā iepriekš vēstīja pasaules mediji, tika uzskatīta par vienu no vīrusa «Covid-19» ietekmētākajām teritorijām. Pārim vienmēr bijusi ļoti tuva un mīļa šī saulainā un eksotiskā valsts, tāpēc iepriekšējos gados turp abi bija devušies regulāri. Mūziķis sarunā ar žurnālu »Vakara Ziņas« izstāsta, vai šis ceļojums bija citādāks nekā iepriekšējie.

Sandis un Daina no Rīgas uz Itālijas pilsētu Bari devās ar tiešo lidojumu. Vienīgais ierobežojums bija obligāta maskas iegāde. Interesanti, ka Latvijā maskas maksā divus eiro, bet Itālijā 50 centus.

Lidmašīnā pasažieri tika aicināti uzlikt masku. Sandis spriež, ka nedaudz smieklīgi ir tas, ka lidojuma laikā visu laiku ir ieteicams sēdēt maskā, savukārt ēdot to drīkst novilkt un nekādu aizrādījumu nav. «Sanāk, ka koronavīruss ir tāds ļoti godīgs. Lūk, kamēr tu ēd un kaut ko dzer, tikmēr neinficēsies. Bet, ja neuzliksi masku, tad vīruss uzreiz ir klāt. Kā cilvēks var tam ticēt?» Viņš atzīst, ka maskas un aizrādījumi nedaudz samazināja prieku par lidojumu. Tāpat lidmašīnā varēja norēķināties tikai ar karti, nevis skaidru naudu. Temperatūra Rīgā netika mērīta, bet ielidojot Bari gan. Ja cilvēkam ir kaut nedaudz paaugstināta temperatūra vai vienkārša saaukstēšanās, Sandis pieļauj, ka atlidojošos var arī nepalaist tālāk par lidostu.

Biļeti mazākās Itālijas dzelzceļa stacijās nevar iegādāties par skaidru naudu. Viņš atklāj, ka par skaidru naudu biļeti ir iespējams iegādāties bāros, kas atrodas netālu no transporta pieturvietām.

«Nekas neliecina par to, ka ir bijis sliktāk»

Viena no dzīvesbiedru tradīcijām ir regulāri ceļojumi uz Itāliju, kur ierasts doties divreiz gadā. Atšķirība no iepriekšējiem ceļojumiem nav liela. Vienīgās lielās izmaiņas ‒ pārtikas veikalos apmeklētājiem liek nēsāt maskas. Kā novēroja Sandis, daudzi itāļi tās nēsā uz rokas vai ap kaklu un uz mutes īsti neliek.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izlaidumā!