Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Svarcēlāja Koha sportos hidžābā?

© Instagram

Latvijas svarcēlāja, spēcīgākā sieviete Latvijā Rebeka Koha 26. jūlijā savā «Instagram» profilā ievietojusi fotogrāfijas un informāciju par to, ka kļuvusi par musulmanieti. »Vakara Ziņas« rakstīja, ka sportiste maijā paziņoja par saderināšanos ar sportistu Moazu Mohamedu Ibrahimu no Kataras un abi sociālajos tīklos apmainījušies ar maigiem vēstījumiem viens otram. Abi sportisti viens otru satika starptautiskās sacensībās Dohā, Katarā. Rebekas mīļotais ir 2016. gada pasaules junioru čempions diska mešanā.

Rebeka izdzēsusi visas iepriekš publicētās fotogrāfijas un aicinājusi cienīt viņas izvēli, lūdzot nepublicēt un publiski nedalīties ar fotogrāfijām, kurās redzami viņas neapsegtie mati, rokas, kakls vai kājas. Sportiste raksta: «Esmu pieņēmusi savas dzīves lielāko lēmumu. Viss, ko es varu pateikt, ir tas, ka esmu priecīga un pateicīga par to. Esmu pārliecināta, ka rīkojos pareizi.» Rebeka detalizēti izklāstījusi, ka šahādu jeb ticības apliecinājumu izdarījusi 26. jūlijā pulksten 15.48, un nu sākusies viņas dzīves jaunā un skaistā nodaļa.

Tiklīdz LTV Ziņu dienests savā sociālās vietnes «Facebook» kontā ievietoja šo informāciju, uzreiz saskrēja krietni vairāk nekā 100 komentāru. Tie bija gan naidīgi, gan izsmējīgi, gan uzmundrinoši un atbalstoši. Kad šo informāciju pārpublicēja citās «Facebook» grupās, piemēram, feministu grupā, izraisījās karsta apspriešana par sportistes tiesībām un vēlamo sabiedrības attieksmi pret viņas lēmumu, kā arī sabiedriskās televīzijas sniegtās informācijas mērķi u.tml.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!