Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ārgalis-Straumēns kļuvis par aizliegtu mūziķi

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

17. jūlija vakarā teātra klubā «Hamlets», kas atrodas pašā Rīgas sirdī, mūziķis Kārlis Ārgalis-Straumēns nosvinēja savu 60 gadu jubileju tuvu draugu lokā. Viņi gaviļniekam veltīja aizkustinošas dzejas rindas un sniedza muzikālus priekšnesumus.

Pasākuma vaininieks sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāja, kā viņš jūtas savos 60 gados un ko dara ikdienā. «Iekšēji ir tāda pati sajūta kā jaunībā. Būtībā gadiem nav nozīmes. Galvenais ir, kā pats jūties. Labsajūtas formula, domāju, ir optimisms, lai cik draņķīgi mums ietu, lai kādas problēmas būtu. Tad varam pārvarēt visu.

Varētu teikt, ka šodien ir atnākuši tuvākie draugi, jo vietu skaits ir ierobežots. Es esmu apmierināts un priecīgs. Daudzi nevarēja tikt. Tika aicināts Raimonds Pauls, kultūras ministrs Nauris Puntulis, kuram, starp citu, dzimšanas diena ir tieši tajā pašā dienā, kad man. Viņš neieradās, jo šajā dienā pats arī atzīmēja savu dzimšanas dienu. Ar Nauri Puntuli esam bijuši kursabiedri Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas vidusskolā.

Pandēmijas laikā bija ļoti grūti. Nevarēja faktiski nekur uzstāties. Es visu laiku gaidīju. Katru dienu brīvdienās, kad ir saulains laiks, dziedu Jūrmalā pie Dzintaru koncertzāles. Brīvajā laikā esmu arī ielu muzikants. Sāku muzicēt uz ielām pagājušajā vasarā un šogad turpinu to darīt. Sākumā bija grūti pārkāpt pāri sev un to iesākt, jo cilvēki mani pazīst. Bet cilvēki ir ļoti atsaucīgi, un viņiem patīk. Tagad Latvijas Radio ir mainījis formātu, un es tam neatbilstu. Agrāk manas dziesmas spēlēja regulāri, tagad var teikt, ka esmu aizliegtais mūziķis. Tādēļ pie cilvēkiem ir jāiet pašam.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!