Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko tagad dara Hilda Žīgure?

© Publicitātes foto

Latvijas vecākā aktrise Hilda Žīgure šogad atzīmēja savu 103. jubileju. Viņa ir viena no Latvijas Leļļu teātra dibinātājām un ilggadēja tā aktrise. Tagad viņa gadiem ilgi dzīvo Madonas pusē kopā ar meitu Maiju, kas izstāstīja, kā dzīvo viena no savulaik atzītākajām aktrisēm.

"Baudām vasaru. Cīnāmies par koncertzāli, jo arī manai mammai šķiet, ka koncertzālei ir jābūt Elizabetes ielā. Viņai ir lielas pretenzijas pret Rīgas kongresu namu. Tā ir ēka, kur viss ir ļoti piezemēti un šauri. Otrkārt, visam vajadzētu tajā parkā būt vieglam, skaistam, gaišam, kas iekļaujas ainavā. Agrāk tur bija virsnieku dārzs un skaists paviljons, kur, kā stāstīja mamma, notika balles. Koncertzālei tur būtu īstā vieta, nevis uz AB dambja. Mamma teica: «Vai tad šobrīd to varam atļauties celt? Ņemot vērā, cik ir pensionāru, cik strādājošo un cik skolēnu?»

Izolācijas laikā cilvēki nevarēja pārdzīvot, ka nevar apskauties, satikties, bet liekas, ka latvieši nemaz nav tādi viens otram ap kaklu kritēji, kas milzīgi gribētu apskauties. Domāju, kur ir problēma, ja cilvēkam ir pieejams radio, grāmatas? Ja cilvēki zaudē darbu, tad ir tā, kā ir. Kad sākās pandēmija, mammai teicu, ka nāks gaismā viss par aplokšņu algām. Tā arī bija."

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!