Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Līga Zeļģe skumst un atvadās no Lupes

© F64 Photo Agency

Nacionālā teātra aktrise Līga Zeļģe Latvijas Televīzijas raidījumā «Kas te? Es te!» atveidoja spilgto lupatu lelli Lupi, kuru iemīļojuši daudzi bērni ne tikai Latvijā. Diemžēl nesen izskanēja ziņa, ka 13 gadus ilgā bērnu raidījuma ēra ir noslēgusies.

Brīnišķīga loma

«Ir ļoti skumji, ka raidījums beidzies, jo mēs bijām brīnišķīga komanda, kura kopā strādāja 13 gadus. Tā tiešām bija brīnišķīga loma, jo, piemēram, vēl nesen saņēmu no kādas meitenes «Instagram» sūtītu ziņu. Meitenei ir 12 gadu, viņa rakstīja, ka visu bērnību viņai biju kā otrā mamma. Dzīvē negadās daudz tādu lomu kā Lupe. Bērni sūtīja vēstules ne tikai no Latvijas. Biju aizbraukusi uz Talsiem kopā ar meitiņu. Sākām runāties ar sievieti bērnu laukumā, kura teica, ka ir no Dānijas. Viņai ir žēl, ka raidījums «Kas te? Es te!» vairs nebūs, jo viņas bērni šādā veidā saņēma saikni ar Latviju.

Man ļoti gribētos, lai citiem izdotos radīt latviešu bērniem tikpat labu produktu. Lai bērniem nebūtu jāskatās tikai ārzemju «YouTube» kanāls. Ir bijuši daudzi bērnu raidījumi šo 13 gadu laikā, bet tie visi neizdzīvoja. Mierinu sevi ar domu un saprotu, ka visam ir sākums un beigas. Paldies visai radošajai komandai, ka ir bijusi iespēja izveidot tādu raidījumu. Šobrīd saņemu ļoti daudzus labus vārdus par raidījumu. Žēl, ka Latvijas Televīzija negribēja to restartēt. Viņi gribēja radīt kaut ko jaunu.

Vai Lupes tēlu varēs turpināt citādāk? Pagaidām par to neesmu domājusi. Nekad nesaki nekad. Protams, ja būtu interesanti piedāvājumi, tad kāpēc ne. Bet autortiesības pieder Latvijas Televīzijai.

Šis projekts ir beidzies. Dzīve neapstājas. Lupe bija viena ļoti mīļa mana darba šķautne. Bet ar to profesionālā dzīve nebeidzas. Man ir pirmizrāde stāstam «Baltā kuba» ietvaros [Latvijas Nacionālā teātra atklātā virtuālā platforma]. Esam vairāki aktieri, kuriem katru ceturtdienu ir pirmizrādes. Tāpat filmējos TV3 seriālā «Viņas melo labāk». Tā ka viss notiek,» saka aktrise.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā