Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vijolnieks Roberts Balanas labprāt uzstātos ar Eltonu Džonu

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Latviešu medijus pāršalkusi priecīga un pārsteidzoša ziņa – populārais britu dziedātājs Eltons Džons savos oficiālajos «Instagram» un «Facebook» kontos publicēja jaunā un talantīgā latviešu vijolnieka Roberta Balanas video, kurā viņš bija iespēlējis Eltona Džona dziesmu «I’m Still Standing», turklāt talantīgajam mūziķim veltījis birumu komplimentu: «Nesen saņēmu šo Roberta Balanas video, un tas, manuprāt, ir tik fantastisks, ka vēlos ar to dalīties. Roberts šobrīd studē Karaliskajā mūzikas akadēmijā un ir sagatavojis šo skaņdarbu akadēmijas prestižajām Reģenta svinībām, kas bija ieplānotas maijā, kur mēs būtu satikušies.»

Lai uzzinātu, kā šis video tapa un kā tas nokļuva pie Eltona Džona, »Vakara Ziņas« sazinājās ar jauno mūziķi [viņš nāk no slavenās mūziķu Balanas ģimenes, un viņa māsas ir pazīstamā vijolniece Kristīne un čelliste Margarita].

Kādēļ izvēlējāties ieskaņot tieši šo Eltona Džona dziesmu?

Londonas Karaliskā mūzikas akadēmija maijā bija ieplānojusi pasākumu, kurā viesotos vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp arī akadēmijas bijušais students Eltons Džons. Mans priekšnesums bija ieplānots kā pārsteigums, un «I’m Still Standing» ir enerģētiska dziesma, kas zālē radītu pacilātu atmosfēru. Pasākums diemžēl tika atcelts «Covid-19» dēļ, tāpēc izdomāju šo aranžējumu ierakstīt mājās un nosūtīt to seram Eltonam. Ierakstu taisīju viens savā dzīvojamā istabā.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā