Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Modelis Kapzems nav saticis līgavu septiņas nedēļas

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Modelis un pasākumu vadītājs Mārtiņš Kapzems kopā ar līgavu Jūliju regulāri ceļo ārpus Latvijas robežām. Šī gada sākums nebija izņēmums, bet «Covid-19» straujās izplatības dēļ abi ir piedzīvojuši spraigas izjūtas.

Vēl pirms pandēmijas sākšanās pāris bija devies ceļojumā uz Ņujorku. Ziņas par vīrusu «Covid-19» jau bija izskanējušas, tomēr vēl nevarēja prognozēt, ka tas pilnībā mainīs pasaules iedzīvotāju ikdienu. Ja arī bija saslimšanas gadījumi, daudziem bija pārliecība, ka diez vai tas notiks pie mums un ar mums. Arī Jūlijas un Mārtiņa ceļojuma laikā Ņujorkā vēl nebija konstatēts neviens saslimšanas gadījums.

Kad pāra ceļojums tuvojās izskaņai, situācija saasinājās. Cilvēki staigāja aizsargmaskās. Ziņās tika runāts galvenokārt par «Covid-19». Izlidošanas reisā no Ņujorkas tika teikts, ka lidmašīna dodas tikai vienā virzienā un atpakaļ vairs nebūs iespējams nokļūt. Šāds lēmums vairāk ietekmēja vietējos iedzīvotājus, nevis Jūliju un Mārtiņu. Abiem izdevās atlidot uz Latviju, kur bija plānota fotosesija, bet to atcēla.

Pāris ievēroja 14 dienu ilgu karantīnu. Pēc tam Jūlijai bija jādodas uz Vāciju uz darba interviju. Cerot, ka viss atrisināsies, viņa devās ceļā. Tomēr situācija mainījās zibens ātrumā un noteikumi kļuva aizvien striktāki. Robežas tika slēgtas. Aptuveni septiņas nedēļas pāris dzīvo šķirti ‒ Mārtiņš ir Latvijā kopā ar diviem četrkājainajiem draugiem, bet Jūlija kopā ar vecākiem Vācijā.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!